Hottie Sambal wint Smaakvol2010

2 december 2010

Ondernemer Sita Danser van het kleine productiebedrijf Hottie Sambal uit Rotterdam is de winnaar van Smaakvol2010. Sita Danser maakt biologische sambals en haar pittige ‘rode ui-honing-sambal’ veroverde vandaag hart en smaakpapillen van de vakjury.

De ingrediënten voor haar sambals haalt ze zoveel mogelijk bij boeren in en om Rotterdam. Sita ontving dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland, Smaakvol2010, uit handen van Dick Veerman, initiatiefnemer van foodlog.nl.

De smaakjury bestond uit de bekendste internetkok van Nederland Karin Luiten, culinair journalist Felix Wilbrink en Dick Veerman. Zij kozen vandaag, tijdens de spannende finale in Den Bosch, voor Hottie Sambal omdat ze het product en haar bedrijfje erg ‘mooi’ vinden, zo vertelde Dick, “en het is een product waar je voor staat en waar je van kunt leven!” zei Dick tegen Sita. De Hottie Sambal van Sita is geheel biologisch en bevat geen chemische conserven.

Knalrood en zoet
De winnaar van de publieksprijs is Robbert de Jong van Looije Tomaten uit Maasdijk met zijn knalrode honingtomaten. Hij ‘veroverde’ 1253 van de 4563 internetstemmen. Robbert kweekt honingtomaten, een kleine tomaat met een unieke volle smaak. De ‘zoete verleiding’ zo noemt hij zijn product. De tomaatjes worden het hele jaar gekweekt in eigen kassen en er worden geen pesticiden gebruikt.

In de Hoofdstad van de Smaak, Den Bosch, werd Smaakvol2010 uitgereikt aan Sita Danser van Hottie Sambal. De negen deelnemers aan de finale kwamen uit heel Nederland en zijn in regionale voorrondes geselecteerd. Meer informatie vindt u op www.syntens.nl/desmaakvanNL.

Altijd op de hoogte blijven?