Food Valley Innovation Insights nu beschikbaar

14 oktober 2010

De eerste publicaties in de nieuwe serie Food Valley Innovation Insights zijn nu beschikbaar. Met de publicaties die in deze serie zijn uitgebracht biedt stichting Food Valley ondernemers in de foodsector concrete handvatten hoe gezonder, duurzamer en met meer winst te innoveren.

Lekkere bakkerijproducten, verantwoord vet
Minder vet. Verlaging van het gehalte verzadigd vet. Clean label. Langer houdbaar. En vooral: lekker, want anders eet de consument het niet. In de eerste van deze publicate wordt uit de doeken gedaan hoe dit te bereiken.

Bescherming van intellectueel eigendom
Het zal je maar gebeuren. Je praat in je enthousiasme je mond voorbij en een ander gaat er met je idee vandoor. Of je komt in het buitenland een product tegen dat als twee druppels water lijkt op de innovatie die je onlangs op de markt hebt gezet. Deze tweede uitgave laat innovatieve ondernemers zien hoe ze hun intellectueel eigendom kunnen beschermen en ervoor kunnen zorgen dat hun bedrijf er optimaal van profiteert.

Het was behoorlijk schrikken, de eerste beoordelingsronde van voedings- en gezondheidsclaims. De European Food Safety Authority (EFSA) wees in de eerste ronde (oktober 2009) tweederde van de ingediende claims af. Dit boekje laat aan de hand van theorie en praktijkcases zien hoe je als voedingsbedrijf je strategie op het gebied van gezondheidclaims kunt bepalen.

Alle boekjes kunnen gratis worden gedownload via www.foodvalley.nl/publicaties. U kunt gedrukte exemplaren bestellen (á € 4,95 per stuk) door een email met uw adresgegevens onder vermelding van titel en gewenst aantal van de uitgave te sturen naar ilse.dulk@foodvalley.nl.

In de toekomt zullen regelmatig dergelijke publicaties in de serie Food Valley Innovation Insights worden uitgebracht. Kijk om niets te missen dus regelmatig op onze website www.foodvalley.nl.

Altijd op de hoogte blijven?