Ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer: ‘De uitdaging: blijven doen wat we doen’

Gebroeders Niemeijer_foto Inga Powilleit Photography_1

Bij de Gebroeders Niemeijer werken de bakkers met desem óf met gist, nooit met allebei tegelijk. Het kneden gebeurt in de bakkerij heel minimaal. “We gebruiken de kneedmachine eigenlijk alleen om te mengen” (foto: Inga Powilleit Photography) Frans brood, dat wilde Issa Niemeijer maken. Vanaf de eerste pogingen in een combi-...
Dossiers
Lees ook
Bakker Floor van Lieshout bestaat 100 jaar

Bakker Floor van Lieshout bestaat 100 jaar

De Tilburgse bakkerij Floor van Lieshout bestaat 100 jaar. Dat vierde de familie grootst met een concert bij Poppodium 013. Als kers op de taart kreeg het bakkersbedrijf ook het predicaat Hofleverancier en de Tilburgse Ereprent.

Bakkers in de media - week 27

Bakkers in de media - week 27

Tips voor de zomer, nieuwe winkel Bakkerij Dunselman en vragen over de nieuwe cao. Wat lazen we afgelopen week over de bakkersbranche? Een greep uit de media.

Bakkers in de media - week 26

Bakkers in de media - week 26

Brood van lokaal graan, bakker schrijft verhalenboek voor kinderen met dyslexie en ondernemen in coronatijd. Wat zagen we deze week voorbij komen over de bakkersbranche? Een greep uit de media.