Veel aandacht voor voedselverspilling op Horecava

voedselverspilling

AMSTERDAM - De Horecava besteedt komende editie veel aandacht aan voedselverspilling en duurzaamheid. Het nieuwe onderdeel No Waste Village staat geheel in het teken van praktische oplossingen voor voedselverspilling. Daarnaast zijn er meerdere duurzame initiatieven op de beurs, zoals de Groene Route, de Karel de Vos Duurzaamheid Award, het onderdeel Vers & Puur en het nieuwe paviljoen Van Bron tot Bord in Nederland. Horecava, de nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, vindt van 9 tot en met 12 januari plaats in RAI Amsterdam. Horecava 2017 heeft als thema Proef de toekomst.

No Waste Village

Bij No Waste Village krijgen horeca ondernemers tips hoe ze slim kunnen besparen en geld kunnen verdienen door hun waste aan te pakken. De initiatiefnemers willen hun kennis delen met de bezoekers en zo bewustwording rond het thema voedselverspilling creëren. Bij No Waste Village is ook genoeg te proeven en er zijn praktische oplossingen voor voedselverspilling te zien. Zoals circulaire oplossingen waarbij afval als grondstof wordt gebruikt voor nieuwe producten.

Groene Route

Door middel van een Groene Route kunnen bezoekers gemakkelijk alle duurzame bedrijven op de beursvloer vinden. Deelnemende bedrijven staan met een groen vinkje in de online deelnemerslijst en op de plattegrond die op de beurs wordt uitgedeeld. Ook herkent de bezoeker hun stand aan een vloersticker met hetzelfde groene vinkje.

Karel de Vos Duurzaamheid Award

De inzendingen voor de Horecava Innovation Award 2017 hebben opvallend vaak duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Voor de vijfde keer wordt de Karel de Vos Duurzaamheid Award uitgereikt. Deze trofee gaat naar een initiatief dat onder andere bijdraagt aan zorg voor een betere wereld. Alle ingezonden innovaties maken kans op deze prijs, die op de eerste beursdag (9 januari) wordt uitgereikt.

Vers & Puur

Bij het paviljoen Vers & Puur in de nieuwe Foodhal draait het om passie voor het culinaire vak en staat het ambacht centraal. Al het voedsel is vers, biologisch, streekgebonden en maatschappelijk verantwoord.

Van Bron tot Bord in Nederland

In het nieuwe paviljoen van Bron tot Bord in Nederland staan lokale en duurzame producten uit de Nederlandse provincies centraal. Toonaangevende chefs en streekleveranciers doen mee aan de promotie van deze streekproducten door aan de hand van kookdemonstraties te laten zien hoe bijzonder en veelzijdig deze zijn.

[embed]https://youtu.be/ycNbbY9wqFI[/embed]
Lees ook
Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Vanwege de verspreiding van het coronavirus en bijbehorende maatregelen heeft de organisatie van Gastvrij Rotterdam besloten om de achtste editie van de vakbeurs te verplaatsen naar 2021. De vakbeurs stond gepland van 21 t/m 23 september 2020 en vindt nu plaats van 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.

Geen verwarring meer over de houdbaarheid

Geen verwarring meer over de houdbaarheid

Nooit meer verwarring tussen ‘houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot’ en daardoor de helft minder voedselverspilling. Dat is het doel van een nieuw anti-verspillingspact dat is ondertekend door meer dan 40 bedrijven in Frankrijk. Initiatiefnemer Too Good To Go wist onder meer grootmachten als Nestlé, Danone en Intermarché over de streep te trekken.

Verschillende evenementen afgelast vanwege coronavirus

Verschillende evenementen afgelast vanwege coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich over Nederland. Het aantal besmettingen neemt toe en steeds meer bedrijven kiezen ervoor om indien mogelijk hun medewerkers thuis te laten werken. Ook voor de verschillende evenementen heeft het gevolgen. Organisaties nemen het zekere voor het onzekere en kiezen er voor om hun evenement te verplaatsen of niet door te...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...