Trendy appeltaart

23 september 2010

Trendy appeltaart In de huidige patisseriecultuur volgen ontwikkelingen zich snel naar elkaar op.

Of het nu gaat om nieuwe technieken, materialen of nieuwe grondstoffen: alles is in zeer korte tijd binnen ons handbereik. Het is voor een vakliefhebber fantastisch om te experimenteren met al de vernieuwingen die je tegen komt. Als lid van het Nederlands Patisserie Team doe je er alles aan om die ‘know-how’ tot je te nemen en met de andere teamleden over te discussiëren en experimenteren. Zo worden tal van nieuwe creaties bedacht, getest en uiteindelijk in productie genomen. We willen graag als vakmensen onze consumenten laten zien wat we in huis hebben. Ik ben er van overtuigd dat de consumenten de ambachtelijke originaliteit enorm waarderen.

Zo vind ik het zelf erg leuk om van een klassiek product een trendy patisserieitem te creëren. Eén van de klassiekers in de Nederlandse bakkerij is toch wel de appeltaart. Een taart die zich naar mijn inziens uitstekend leent om tal van heerlijke creaties te combineren/ creëren. Vandaar ik die klassieke appeltaart genomen heb om hem in een nieuw trendy jasje te steken.

Ik moet zeggen dat het absoluut een uitdaging was, maar na een aantal (mis)baksels is het toch geworden zoals het graag wil zien. Om de taart ook qua smaak een trendy tintje mee te geven, heb ik gebruik gemaakt van sesamzaadjes en gehakte pistachenootjes in het deeg. In de appelcompote heb ik friszure Granny Smithappels samen met limoen en sereh gestoofd. Sereh is een grassoort die gebruikt wordt in de oosterse keuken; heerlijk als je het blad ervan mee stooft in je appelcompote. Het geeft een zure, frisse citroensmaak af. Voor de kleur heb ik er nog wat blokjes abrikoos bij gedaan. Om die combinatie compleet te maken, heb ik er een zachte spijs met limoen en groene appel aan toegevoegd. Voeg er nog wat van uw vakliefde aan toe en u bakt gegarandeerd een trendy appeltaart!

Veel bakplezier, Bart de Gans

Altijd op de hoogte blijven?