Recept van Poptasi Pastry, Gerard Doustraat 130 in Amsterdam
Macaron
- • 150 g amandelpoeder
- • 20 g cacao
- • 130 g poedersuiker
- • 2 x 60 g eiwit
- • 150 g kristalsuiker
- • 50 g water
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 145 °C.
- Meng de poedersuiker, de cacao en het amandelpoeder en zeef het in een kom tot broyage.
- Voeg 60 gram ongeklopt eiwit aan de broyage toe en meng dit tot een stevig deeg.
- Klop de overige 60 gram eiwit stijf.
- Kook de suikersiroop tot 120 °C.
- Giet de siroop bij de eiwitten tijdens het kloppen en klop koud.
- Voeg de meringue toe aan het deeg. Spatel beide mengsels door elkaar tot een homogene massa.
- Spuit doppen van zo’n 3 cm.
- Laat het opgespoten beslag drogen, totdat het niet meer aan je vingers plakt.
- Bak de macarons zo’n 14 - 16 minuten.
Ganache
- • 150 g slagroom
- • 125 g pure chocolade callets
- • 1 tl chilipoeder
- • 1/4 tl cayennepoeder
- Breng de slagroom met de chili- en cayennepoeder tegen de kook aan.
- Giet de slagroom over de chocolade en roer het geheel door elkaar.
- Laat de ganache opstijven in de koelkast.
Afwerking
Vul de macaronkoekjes met de ganache en laat ze 24 uur in de koelkast rijpen.