Sonneveld overgenomen door Orkla Food Ingredients

27 april 2010

 

Orkla Food Ingredients (OFI), uit Oslo, Noorwegen, heeft de aandelen van Sonneveld Group B.V., gevestigd in Papendrecht, Nederland, overgenomen, inclusief alle dochterondernemingen.

 

 

Vanuit een strategisch oogpunt vullen de twee bedrijven elkaar uitstekend aan. Sonneveld is een innovatief bedrijf, met focus op broodverbetermiddelen, broodmixen en lossingsmiddelen, terwijl OFI een brede reeks bakkerijgrondstoffen aanbiedt.

 

 

Sonneveld blijft Sonneveld: het bestaande management team en de algemeen directeur garanderen dat hierin geen verandering zal komen. Sonneveld en bedrijven uit de OFI groep, zoals Odense Marcipan, Credin, Dragsbæk, Idun en Kåkå, vormen een sterke combinatie met optimale mogelijkheden om kennis en technologieën te delen. "De nieuwe samenwerking biedt vooral kansen in de banketsector, waar zowel Sonneveld als haar klanten profijt van hebben", aldus algemeen directeur Cees Hack.

 

 

OFI behoort op het gebied van bakkerijgrondstoffen tot de grootste spelers in Europa met dochterondernemingen in 17 Europese landen. De overname is afhankelijk van de goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Meer informatie: www.orkla.com en www.sonneveld.com.

 

Altijd op de hoogte blijven?