Sonneveld kooplustig in Polen

5 juli 2012

Sonneveld heeft begin juli Sonneveld Polska en 80 procent van HOL-POL overgenomen om hiermee haar marktpositie in Polen te versterken. HOL-POL is in 1992 opgericht door een onafhankelijke importeur en distributeur van bakkerij- en banketingrediënten in Polen. Vanuit de joint venture tussen HOL-POL en Sonneveld is Sonneveld Polska in 2006 opgericht.

“Door deze overname versterken wij ons bedrijf op verschillende manieren”, vertelt Cees Hack, algemeen directeur van Sonneveld. “We zien nieuwe groeimogelijkheden door een groter verkoop- en distributienetwerk, hogere productiecapaciteit, gezamenlijke inkopen en het delen van kennis tussen onze bedrijven. De overname geeft, naast nieuwe groeimogelijkheden in broodingrediënten, ook de mogelijkheid om ons productassortiment uit te breiden met banketingrediënten die geproduceerd worden in Polen en vermarkt kunnen worden in West- Europa.”

Over Sonneveld

Sonneveld, opgericht in 1956, is leverancier van een uitgebreid assortiment broodverbetermiddelen, broodmixen en lossingsmiddelen. Deze producten worden geleverd aan zowel ambachtelijke als industriële bakkerijen. Een belangrijk deel van de omzet komt voort uit export naar landen in Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Zuidoost Azië. Sonneveld is marktleider in Nederland en één van de belangrijkste spelers in de Benelux. Sonneveld maakt deel uit van Orkla Food Ingredients, een belangrijke Europese speler op gebied van bakkerijgrondstoffen zoals banketmixen, spijs en margarines.

Altijd op de hoogte blijven?