Ruim 10.000 bezoekers Bakkerij Dagen

7 maart 2012

Bakkerij Dagen 2012 is  succesvol afgesloten. Het platform voor de bakkerijbranche werd van 4 tot en met 6 maart 2012 gehouden in Amsterdam RAI. Ruim 10.000 bezoekers maakten op de beursvloer kennis met een scala aan innovaties, productintroducties en nieuwe technologieën en diensten.

Tijdens de Bakkerij Dagen passeerden alle facetten van het bakkersvak de revue. Er werd  aandacht besteed aan het product, maar ook aan het productieproces, samenwerkingsvormen, winkelinrichting en presentatie. Naast noviteiten en workshops kende hét landelijke platform voor de bakkerijbranche diverse informatieve demonstraties  en spannende wedstrijden, zoals het EK Boulangerie en de Dutch Pastry Award.

Ideaal podium voor de branche

Wim Schonk, voorzitter van de Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie (BTF) is verheugd met het resultaat van Bakkerij Dagen 2012: “Ook dit jaar werd een uitgebreid, inspirerend en informatief programma gepresenteerd waar de sector mee vooruit kan komen. Met een breed scala aan activiteiten, innovaties en netwerkmogelijkheden vormde de beurs wederom het ideale podium voor de branche. Alle facetten voor een succesvolle bedrijfsvoering waren aanwezig.”

Veel positieve reacties

Ook beursmanager Joke van der Wijngaart van Amsterdam RAI blikt tevreden terug op deze editie van de Bakkerij Dagen: ”Zowel van exposanten als bezoekers hebben we al veel positieve reacties mogen ontvangen over het programma, het aanbod, activiteiten, aankleding en de service. De sfeer op de beursvloer was optimaal. We moeten uiteraard de evaluaties en onderzoeken nog afwachten, maar er werden over het algemeen veel ‘leads’ gegenereerd, contacten gelegd en ook orders geplaatst. Bakkerij Dagen heeft wederom bewezen dé plek te zijn waar men inspiratie op kan doen, kan netwerken, zaken kan doen en vakbroeders kan ontmoeten. Ook in deze roerige economische tijden en een sterk veranderende markt. En daar zijn we trots op.”

Grondstoffenleveranciers

Het wegblijven van een aantal grondstoffenleveranciers heeft er toe geleid dat de organisatie van de Bakkerij Dagen op zoek is gegaan naar nieuw aanbod op de beursvloer. Hiermee is het aantal exposanten gestegen en de diversiteit aan exposanten vergroot. Van der Wijngaart: “Ook deze verbreding van het aanbod oogstte waardering van de beursbezoekers. Het is echter geen nieuws meer dat de branche in onstuimig vaarwater verkeert. Dit heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat we een lager aantal bezoekers mochten verwelkomen dan de 2010-editie, toen circa 12.000 mensen de beurs bezochten. De komende periode wordt door Amsterdam RAI en de BTF dan ook benut om Bakkerij Dagen uitgebreid te evalueren en samen van gedachten te wisselen over het concept van de beurs. Wij willen immers ook in de toekomst een platform kunnen blijven vormen, waarop zowel de ambachtelijke als de industriële bakkerijbranche aansluiting vindt. Hierover zal in ieder geval nog dit jaar worden bericht.”

Meer informatie is te vinden op de website: www.bakkerijdagen.nl.

Altijd op de hoogte blijven?