Robèrt en Rudolph: nieuwe Meester Patissiers

19 juli 2010

Sinds donderdagavond 15 juli is Nederland twee Meester Patissiers rijker. Robèrt van Beckhoven en Rudolph van Veen hebben na maanden van hard werken de eer om als eersten in Nederland deze meestertitel te mogen dragen.

De titel is niet alleen een kroon op het werk van beide heren, maar geeft ook een impuls aan de branche.

De titel Meester Patissier is er alleen voor de állerbesten. Het is de hoogste waardering voor het ambacht Patisserie en getuigt niet alleen van wereldklasse op het vakgebied, maar ook van visie en het doorvoeren van innnovatie.

Intensief selectietraject
De kandidaten doorliepen afgelopen maanden een intensief selectietraject ter voorbereiding op het examen. Na een beoordeling van hun portfolio met werkervaring volgde een uitwerking op papier van de praktijkopdracht. Pas nadat de uitwerking was goedgekeurd, mochten de kandidaten deelnemen aan het examen: het uitvoeren van de praktijkopdracht. Robèrt en Rudolph hebben uiteindelijk als enige twee kandidaten deze fase succesvol afgerond.

Basis voor de toekomst
“Fantastisch dat we in Nederland nu deze titel hebben”, vertelt Adriaan van Haarlem, voorzitter van de examencommissie. “Ik ben trots op de behaalde resultaten. De weg er naar toe was niet altijd gemakkelijk, maar het resultaat mag er zijn. Beide kandidaten hebben echt veel moeite en inzet getoond en prachtige producten gemaakt. Ze hebben laten zien dat ze de titel Meester Patissier waardig zijn.” Ook Peter de Wit, stuurgroeplid Meesterexamen Patissier, is zeer tevreden: “Rudolph en Robert hebben op een overtuigende wijze het examen afgelegd. De pilot is een goede start geweest voor een duurzaam, goed onderbouwd meesterexamen. Er ligt een basis waar we komende jaren verder op kunnen voortbouwen.”

Aansluiten bij internationaal patisserieniveau
De Meestertitel draagt eraan bij dat de branche beter voor het voetlicht komt en dat het imago van de branche verbetert. Bovendien kan Nederland nu aansluiten bij het internationale patisserieniveau en meer waardering teweeg brengen. De inauguratie van beide heren staat gepland na de zomer. Foto: Studio Aksento

Ook namens Bakkers in bedrijf: proficiat aan beide heren!

Altijd op de hoogte blijven?