Patisserie en ijs tijdens de Fabbri Demonstratiedagen

Fabbri Demonstratie Dagen 1

In Duizel vonden op woensdag 30 mei en donderdag 31 mei de Fabbri Demonstratie Dagen plaats. Twee heren van het Italiaanse bedrijf Fabbri gaven in de werkruimte van De Smaak! van Hans Kennis een aantal demonstraties op het gebied van patisserie en ijs. De groothandel voor bakkerij- en ijsgrondstoffen Bakeplus was de initiator van dit evenement. De genodigden waren professionals uit de ijsbranche.

Fabbri Demonstratie Dagen

De aanwezigen konden tijdens de demonstraties inspiratie opdoen voor zowel patisserie als ijs. Fabbri is een bekende leverancier van onder andere producten voor ambachtelijk Italiaans schepijs. De vertegenwoordigers van het bedrijf werkten verschillende recepten voor patisserie uit. Ze demonstreerden hoe de producten van Fabbri gebruikt kunnen worden voor patisserie. Daarnaast was er ook ruimte voor het proeven van nieuwe innovatieve ijssmaken

John Brouwers, Salesmanager IJs bij Bakeplus, leidde de demonstraties. Door zijn ervaring in zowel ijsbereiding als patisserie kon Brouwers goed de link leggen tussen de gedemonstreerde recepten en de commerciële meerwaarde voor de deelnemers. De reacties van de bezoekers waren zeer positief. "Ik heb veel inspiratie opgedaan, en had genoeg gelegenheid om te sparren met collega’s over onze dagelijkse uitdagingen", aldus een van de deelnemers.

Dossiers
Lees ook
Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter Klaassens van Restaurant Pure C** wonnen op de laatste dag van de Horecava de Dobla Pastry Battle 2020. Zij lieten vijf andere teams achter zich in deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals.

Copy Pastry - Jurgen Koens

Copy Pastry - Jurgen Koens

“Dit boek is een allemansvriend: de hobbykok of -bakker kan zijn niveau opkrikken en de vakman kan zich laten inspireren”, aldus Jurgen Koen in het voorwoord van Copy Pastry. Met dit boek wil hij laten zien dat je met de basics onder de knie, de meest uiteenlopende en verrassende combinaties kunt maken. Dan kun je gaan kopiëren. Niet letterlijk natuurlijk,...

Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding beschikbaar

Hygiënecode ambachtelijke ijsbereiding beschikbaar

De Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding is beschikbaar op de website van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Deze code is bestemd voor ambachtelijke ijsbereidingsbedrijven en wordt 1 maart 2020 van kracht.

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Allround banketbakker Waddeneilanden, voor langere tijd

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele banketproductie. Deze productie bestaat uit het bereiden van gebak, stukswerk en koeken. Dit...

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Allround broodbakker Waddeneiland, lange termijn

Wat ga je doen?In deze functie ben je verantwoordelijk voor de gehele broodproductie. Dit doe je voor eigen vestigingen en een stuk derde kanaal. De productie zal...

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Broodbakkers gezocht omgeving Oldenzaal

Wat ga je doen?De functie die wij je te bieden hebben: Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief...