Oliebollentest: Visser wint weer, Vliegendehond derde

4 januari 2012

Richard Visser is de winnaar van de 19e Nationale Oliebollentest van het AD. Voor maar liefst de achtste keer eindigde de Rotterdamse kraamhouder op de eerste plaats met een oliebol die door het panel als 'uitmuntend' werd beoordeeld. Een schitterende derde plaat was er voor Echte Bakker Vliegendehond uit Wolvega. Hij scoorde een 9,5 op zijn baksels wat hem het predicaat ‘zeer goed’ opleverde.

De jury is lovend in het commentaar: ‘Ivo Vliegendehond en zijn ploeg wonnen al talloze bakkersprijzen. Geeft ook nu proeve van vakbekwaamheid af. Fantastisch bolletje, waarvoor je uit heel Friesland even naar Wolvega rijdt.’. Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse nestelde zich met een 5e plek ook keurig in de top-5. Ook hij scoorde het predicaat ‘zeer goed’ en haalde het cijfer 9. De jury was ook hier erg positief: ‘Winnaar 2010 Voskamp levert wederom topprestatie. Knap om het hoge niveau te consolideren. Hier wil je direct een tweede exemplaar. Spijkenisse kan met recht trots zijn op zo'n bakker.’

Meesterbakker Rodenrijs uit Den Haag (6e) en Bakkerij Van Dongen uit Made (7e), Echte Bakker Henk Slagter (8e), Bakkerij Ten Have-Van Dijk (9e) uit Nijkerk en Meesterbakker Van Iersel uit Tilburg completeren de top-10 waarin de ambachtelijke bakkers zich dit jaar uitstekend profileren.

Altijd op de hoogte blijven?