Nijstad en Ehrenhard speculaaswinnaars Beko in Lelystad

22 september 2010

Tijdens de Najaarsdag van Het Backershuys en Back Beko IJsselstreek, op 20 september in Het Aviodrome in Lelystad, zijn de speculaas van Bakkerij Nijstad uit Meppel en de gevulde speculaas van Bakkerij Ehrenhard uit Nijverdal verkozen tot de beste inzendingen van de dag.

2e prijs speculaas: De 7 Heerlijkheden uit Nederhorst Den Berg
2e prijs gevulde speculaas: Bakkerij Battjes uit Hardenberg.
3e prijs speculaas: Bakkerij Ter Avest uit Delden
3e prijs gevulde speculaas: Bakkerij Wammes uit Utrecht.

Alle prijswinnaars ontvingen een trofee en een promotiepakket.

Peter de Wit, Hans van Noort, Ton Baltussen (Van der Pol), Corné van Loon (Polak), Helma Elemans (Beko Benelux) en Frank van Sprang (Beko Advies) beoordeelden de innovatieproducten ‘Trakteerverrassing’. Bij het beoordelen van de innovatieproducten had de jury vooral oog voor rationeel te maken producten, ‘uit de hand’ te eten producten en commercieel mogelijkheden. Natuurlijk speelden smaak, kwaliteit, presentatie en innovatie een belangrijke rol in de beoordeling. Van de 4 inzendingen voldeden er 3 aan de eisen en de makers van die producten werden beloond met de Beko Innovatie Award 2010 en een op maat gemaakt promotiepakket.
De winnende producten zijn:
Petit Fleurs van Bakkerij Ter Avest uit Delden
Twittergebak van Bakkerij Klaes Hoekstra uit Bedum
Trakteergebak van Bakkerij Niels de Lange uit Koog aan de Zaan

Volgende week, tijdens de Najaarsdag van Beko Zuid en Weba-Inco op 28 september, worden opnieuw drie innovatieproducten gekozen. Dit jaar zal Beko geen van de producten landelijk inzetten met een consumentenactie. Er is besloten om van de zes winnende innovatie producten een boek te maken met recepturen, werkwijzen en foto’s dat alle Beko leden over een tijdje ontvangen. Beko is ervan overtuigd dat er een markt is voor kleine hapjes in de (banket)bakkerij en wil haar leden mogelijkheden aanreiken om ‘trakteer-hapjes’ toe te voegen aan het assortiment en daarmee de consument te verrassen.

Altijd op de hoogte blijven?