Nieuwe site helpt starters aan juiste advies

10 november 2014

WAGENINGEN – Bakkerijopvolgersgezocht.nl: dat is de naam van een nieuwe site die is gelanceerd door Beko Advies, Bouwer en Officier Accountants & Belastingadviseurs, Flynth, NBOV, TenBa en 3W Makelaars. Eerder dit jaar sloegen zij de handen ineen voor startersbegeleiding. Via de site worden starters gedirigeerd naar de juiste plek voor financiële begeleiding, fiscaal advies en juridische ondersteuning, maar ook voor het vinden van een bakkerij of voor hulp bij het zoeken en inrichten van de juiste locatie voor een nieuwe winkel of bakkerij.

Voor de Bakker

Voorheen was vooral het Productschap Akkerbouw het loket waar starters zich melden bij ‘Voor de Bakker’, maar deze rol is door de opheffing van de productschappen vervallen. De initiatiefnemers vonden het hun plicht om voor de bakkerijbranche een platform voor starters te lanceren. Zonder starters is er immers geen opvolging van bakkersbedrijven en komen er ook geen nieuwe bakkerij-ondernemingen tot stand. En dat is voor niemand in de bakkerijbranche goed. Niet voor de consument, maar ook niet voor een leverancier, adviesbureau, accountant of branche organisatie.

Lastig

Het blijkt voor startende ondernemers lastig om de juiste partijen te vinden die hen kunnen begeleiden op weg naar een succesvolle onderneming. De begeleiding die er was, is te versnipperd aanwezig. Nu bieden alle partijen tezamen één compleet pakket via de site bakkerijopvolgersgezocht.nl.

Belangen opzij gezet

De betrokken partijen hebben hun competitieve belang opzij gezet voor het branchebelang, laten ze weten. Het initiatief wordt volledig gefinancierd door de initiatiefnemers zelf. Om zo starters te vinden om de branche levendig te houden. Daarnaast vinden de betrokken partijen het ook pure noodzaak gelet op het aantal bakkerijen dat binnen nu en enkele jaren overgenomen zou kunnen worden, vanwege de pensioengerechtigde leeftijd van een grote groep bakkerij-ondernemers.

Startersbegeleiding

Via het centrale meldpunt bakkerijopvolgersgezocht.nl worden starters geïnformeerd en vindt er een telefonische intake plaats omtrent de wensen en mogelijkheden van de starter. Is er een concreet verzoek, dan gaan de initiatiefnemers direct aan de slag met deze potentiele kandidaat. Mochten de wensen van de starter iets minder concreet zijn, dan wordt er een starterspakket aangeboden. Dit starterspakket bestaat uit een actieve begeleiding van de starter, het aanmelden op alle platforms zoals de websites van 3W Makelaars als Bakkerijkopen.nl van TenBa. Ook wordt er een eerste adviesgesprek georganiseerd en wordt er een persoonlijke profielanalyse uitgevoerd. Daarnaast biedt dit pakket nog tal van andere (financiële) voordelen.

Niet alleen opvolgers

Bakkerijopvolgersgezocht.nl richt zich niet alleen op opvolgers zoals de naam wellicht doet denken. Ook starters die helemaal nieuw beginnen, zij-instromers die een bakkerij willen starten of kinderen die de bakkerij van hun ouders gaan overnemen, kunnen gebruik maken van de kennis van de deelnemende partijen.

 

Altijd op de hoogte blijven?