Nieuwe eigenaar Bakkerij Erkeland

2 augustus 2021 Redactie Bakkers in bedrijf

Na 35 jaar stoppen Thea en Marc Erkeland met hun Bakkerij Erkeland in Empel. Het familiebedrijf Bakkerij van Doorn neemt de zaak over. In het Brabants Dagblad blikken Thea en Marc terug op de 35 jaar. 

In die jaren zagen ze het assortiment van de bakkerij veranderen. “Meer broodsoorten bijvoorbeeld, maar ook verschillende soorten koek en gebak. Dat konden de mensen wel waarderen”, vertelt Thea in het Brabants Dagblad. Ook merkten ze dat door de groei van Empel de klanten veranderden. "Vroeger werd er bij het luiden van de kerkklokken in onze winkel besproken wie er dood was gegaan. Nu Empel zo is gegroeid, heb je dat minder. Klanten kennen elkaar niet altijd meer.”

Eind van de week op 7 augustus sluit het echtpaar de deuren van hun bakkerij. 6 september gaat de bakkerij weer open onder de vlag van Bakkerij van Doorn. De broers Mark en Maikel van Doorn staan aan het roer van dit familiebedrijf, dat al meer dan 100 jaar bestaat. De bakkerij in Empel wordt het zevende filiaal voor het bakkersbedrijf dat al vestigingen heeft in Sint-Michielsgestel, Schijndel, Boxtel, 's-Hertogenbosch en Sint-Oedenrode. Specialliteiten van de bakkerij zijn desembrood, speltbrood en nougatinetaart.

Altijd op de hoogte blijven?