NBC organiseert symposium 'granen & gezondheid'

10 juli 2010

Het Nederlands Bakkerij Centrum organiseert in september het symposium 'granen & gezondheid'. Het programma bestaat onder meer uit productpresentaties en -demonstraties van graan en vezelrijke producten die nu al op de markt zijn en actief inspelen op het thema gezondheid.

Wereldwijd wordt onderzoek gedaan naar de invloed van voeding op het ontstaan van ziektes en de mogelijke preventie daarvan. Het effect van granen op de gezondheid is een belangrijk aandachtsgebied. Granen verminderen de kans op hart- en vaatziekten en diverse vormen van kanker. Ze geven sneller een verzadigingsgevoel en daardoor minder kans op overgewicht. Tot slot verbetert graan de weerstand en het algemeen welbevinden. Geen ander basisvoedsel geeft zo veel positieve effecten op de volksgezondheid. Deze wetenschap geeft kansen voor iedere bakker.

 

Het symposium vindt plaats op woensdag 29 september vanaf 13.30 uur in het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. Bakkers, ondernemers, fabrikanten, leveranciers, brancheorganisaties en andere geïnteresseerden zijn welkom. Toegang kost vijftig euro per persoon, dit is inclusief buffet en borrel. Er wordt gekeken naar de laatste inzichten vanuit medisch onderzoek naar de positieve effecten van vezelrijke producten op de gezondheid. Het Deense voorbeeld Fuldkorn laat zien dat verkoop van volkoren en vezelrijke producten scoort. Kijk voor meer informatie op www.nbc.nl/granenengezondheid.

Altijd op de hoogte blijven?