Mogelijk noodwinkel voor bakkerij

15 september 2010

Bakkerij Van der Steen in het Brabantse Made is zaterdag getroffen door een grote brand. De brand ontstond op de verdieping boven de bakkerij. "Ik ben bang dat het pand totaal vernietigd wordt verklaard", vertelt eigenaar Jeroen van der Steen.

Na de brand moet er van alles worden geregeld. "Straks komt iemand van de verzekering de schade opnemen. Momenteel wordt ook een technisch onderzoek gepleegd." Volgens Van der steen is de schade 'enorm'. "Ik kan nog geen bedragen noemen, maar we kunnen de winkel niet meer gebruiken. Niet alleen het dak is beschadigd, in de winkel zelf is ook rook- en waterschade."

De winkel is onlangs nog helemaal opgeknapt, ook is de oven eerder die week vernieuwd. Eerder was er sprake van dat die nieuwe oven de oorzaak was van de brand. Maar dat sluit Van der Steen uit. "Over de echte oorzaak hebben we wel een vermoeden, maar ik wacht eerst het onderzoek af."

De bakkerij blijft voorlopig dicht. Wel komt er waarschijnlijk een noodwinkel. "De burgemeester kwam dit weekend meteen kijken, wat ik erg waardeerde. Hij bood aan een noodwinkel te laten plaatsen. Hoe en wat precies weet ik nog niet, maar het liefste zou ik dit weekend nog open gaan."

 

Bron: BNDeStem.nl

Altijd op de hoogte blijven?