Meesterbakker Roodenrijs bestaat 125 jaar

23 september 2010

In 1885 stookte de eerste bakker Roodenrijs de oven op en vele nazaten zijn hem gevolgd. Inmiddels zwaait de vierde generatie Roodenrijs de scepter. Om het jubileum met iedereen te vieren, organiseert Meesterbakker Roodenrijs een open dag op 3 oktober.

Zondag 3 oktober van 12:00 tot 17:00 uur staan de deuren van de bakkerij aan de Heulweg 7 in Rijswijk wijd open voor iedereen die belangstelling heeft. Er zijn volop demonstraties, waarin de bakkers laten zien hoe ze werken en daar uitgebreid over vertellen. Kinderen kunnen een eierkoek versieren en natuurlijk is er ook genoeg te proeven. Een leerzaam en lekker uitje voor jong en oud.

Acties
Ook in de winkels wordt het jubileum de komende weken flink gevierd. Er zijn feestelijke aanbiedingen van de meest populaire producten. Ook wordt er een jubileumkrant uitgebracht, boordevol informatie over brood- en banketbakken en de geschiedenis van Meesterbakker Roodenrijs.

Die geschiedenis begint bij Petrus Mattheus (Piet) Roodenrijs, geboren in Schipluiden. Hij wil bakker worden en zijn vader koopt in 1885 een bakkerij voor hem op het Plein in Wateringen. Op deze lokatie zit nog steeds een winkel van Meesterbakker Roodenrijs. Een bedrijfshistorisch plekje dus. In de loop der jaren is er veel gebeurd in het bedrijf. De bakkerij is steeds verder gegroeid en gemoderniseerd. In vroegere jaren was het 'uitventen', oftewel bezorgen van brood in de wijken, erg belangrijk. Later werd dat uitventen steeds meer vervangen door de winkelverkoop en werden er steeds meer verkooppunten geopend. Inmiddels telt het bedrijf 15 winkels én een webshop.

Bezoek
Mensen die de open dag willen bezoeken, kunnen het beste op de fiets of met het openbaar vervoer komen. Er is slechts beperkt parkeergelegenheid. Meer informatie staat te lezen op de website www.debakkers.nl.

Altijd op de hoogte blijven?