Meer losse verkoop van verse producten remt voedselverspilling

Voedselverspilling_pixabay

Foto: Pixabay

Producent en retailer kunnen voedselverspilling door consumenten voorkomen. Dat zegt het Britse WRAP (Waste & Resource Action Programme) met zoveel woorden in een recent rapport over voedselverspilling thuis.

Statistisch gezien verspillen eenpersoonshuishoudens 40% meer voedsel per persoon dan andere soorten huishoudens. Oorzaak zijn de standaard verpakkings- en productgroottes die in de schappen liggen.

Om te testen wat het effect is van verpakkingen, voerde WRAP een experiment uit in een winkel van supermarktketen Morrisons. De winkel bood meer verse producten per stuk aan. Consumenten gingen kleinere hoeveelheden kopen en kwamen vaker terug voor nieuwe boodschappen.

WRAP schrijft: "Bij evaluatie van de proef bleek dat de meeste mensen er de voorkeur aan gaven om verse producten los te kopen, omdat ze de grootte en de kwaliteit konden kiezen. Ook het kunnen kopen van de exacte hoeveelheid die ze nodig hadden en het ontbreken van plastic verpakking droegen aan die voorkeur bij. Slechts een kleine groep klanten gaf de voorkeur aan plastic verpakkingen om redenen van gemak en hygiëne."

Foodlog

Dossiers
Lees ook
Digitale lancering Empack Reconnect

Digitale lancering Empack Reconnect

Empack Reconnect, op 17 september, bood de verpakkingscommunity de mogelijkheid om elkaar online te ontmoeten, te netwerken en zaken te doen. Het online event werd bezocht door ongeveer 200 exposanten en 600 unieke bezoekers. Zij gingen met elkaar in discussie in themagerichte netwerklounges en volgden kennissessies.

Easyfairs: Bezoekers spreken vertrouwen uit in Empack Utrecht 2020

Easyfairs: Bezoekers spreken vertrouwen uit in Empack Utrecht 2020

Beursorganisator Easyfairs is klaar voor de organisatie van Empack Utrecht 2020. De vakbeurs voor de verpakkingsindustrie stond in eerste instantie gepland in maart, maar is vanwege het coronavirus verplaatst naar 15, 16 en 17 september 2020. Inmiddels heeft Easyfairs alle denkbare protocollen klaarstaan om verpakkingsprofessionals op een veilige en...

Consument waardeert vakmanschap - Een ‘nieuwe’ rol  voor vers

Consument waardeert vakmanschap - Een ‘nieuwe’ rol voor vers

Dat voeding gerelateerd is aan onze gezondheid en kwaliteit van leven, is al lang geen nieuws meer. En dat verse producten daar een belangrijke rol in spelen, mogen we ook veronderstellen. Maar waaróm kiezen we steeds vaker voor vers en waar kopen we die producten het liefst?

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...