Jacobs bakt de beste speculaasbrokken

30 september 2014

LEERDAM –Banketbakkerij Jacobs uit Leiden bakt de lekkerste speculaasbrokken van 2014. Dat blijkt uit de jaarlijkse, landelijke keuring van het gilde Heerlijk & Heerlijk. Patisserie Brasserie Lunchroom In De Kroon uit Roermond werd tweede. De derde plaats is voor Banketbakkerij Jolink uit Brummen.

  • Keuring
  • Eind september konden alle banketbakkers van Heerlijk & Heerlijk de beste brokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2014’. In totaal hebben ruim 50 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury - Mark van Wijk, keurmeester van grondstofleverancier Van der Pol en vier specialisten en oud-banketbakkers - spraken van een hoog niveau van de producten. Van Wijk: “De winnende brokken van René Jacobs waren van uitstekende kwaliteit. Ze hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roombotersmaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaasmelange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros maar ook weer niet te kruimelig. Kortom, een brok die je meteen opeet als je eenmaal begonnen bent.”

Visueel

Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken beter geworden. De top zit erg dicht bij elkaar.”

De winnaars

Jacobs is blij verrast met de prestigieuze prijs. “En vooral ook trots dat we met onze brokken al een aantal jaren in de top-3 eindigen en dit mooie product kunnen bieden aan onze klanten.” De bakker uit Leiden won de titel eerder in 2012. Vorig jaar pakte hij het zilver.

De competitie

Binnen Heerlijk & Heerlijk – ‘het Gilde van de Betere Banketbakkers’ - staat kwaliteit bovenaan, stelt men. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen bakkers in groepsvergaderingen bij elkaar waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden om zo de kwaliteit van de leden nog verder te verbeteren. Daar bovenop wordt ieder jaar in samenwerking met Van der Pol de speculaas brokkencompetitie georganiseerd. De winnaars ontvingen hun prijzen ontvangen van Mark van Wijk en Hans Tros van Heerlijk & Heerlijk.

Altijd op de hoogte blijven?