‘The Bakery Squad’, het opvallende team functionality experts van Vaessen-Schoemaker, presenteert op de IBA verschillende innovatieve brooddeegconcepten onder de merknaam NexGenDo®. Met deze ´Next Generation Doughs; created to inspire´ biedt Vaessen-Schoemaker vernieuwende functionele producten die aansluiten bij de actuele trends in de markt.

The Bakery Squad

De nieuwste generatie functionele ingrediënten wordt kleurrijk gepresenteerd door ‘The Bakery Squad’, dat met de komst van Ad de Haas (Managing Director), Adrie van Engelen (NPD Manager) en Alies Poel (Sales Manager) is opgericht als nieuwe divisie binnen Vaessen-Schoemaker. Op de verrassende beursstand van The Bakery Squad kan de bakkerijindustrie kennis maken met hightech concepten die gebaseerd zijn op actuele thema’s als gist-, gluten-, allergeen- en E-nummervrij.

NexGenDo Yeast-Free

NexGenDo Yeast-Free is gebaseerd op de nieuwste technologie, waarbij intelligente bakpoeders de functie van bakkersgist in het deeg volledig overnemen zonder dat dit ten koste gaat van de specifieke smaakbeleving en celstructuur van gist. Rijstijden behoren met NexGenDo Yeast-Free tot het verleden. Het deeg kan direct na vormen en eventueel decoreren worden afgebakken of ingevroren (freezer-to-oven). NexGenDo kan toegepast worden in o.a. pizza, broodstengels, flat bread, gevulde producten, etc.

NexGenDo Gluten-Free

NexGenDo Gluten-Free is gebaseerd op de nieuwste technologie waarbij natuurlijke grondstoffen worden gebruikt om zowel de fysische als organoleptische eigenschappen van gluten te vervangen. De op dit moment aanwezige glutenvrije broodproducten laten op het gebied van eeteigenschappen en smaak sterk te wensen over. Met de unieke samenstelling en synergie van ingrediënten van NexGenDo Gluten-Free wordt het eindproduct vergelijkbaar met de traditionele broodproducten.

  • Volg de ontwikkelingen op Twitter: @VSDeventer
  • Standnummer A2.380

 

Altijd op de hoogte blijven?