Hogeschool Van Hall Larenstein start traject bakkerijtechnoloog

19 juli 2010

Hogeschool Van Hall Larenstein, onderdeel van Wageningen Universiteit & Research, biedt hbo-studenten voedingsmiddelentechnologie in Wageningen de mogelijkheid binnen hun opleiding een bakkerijtechnologie-traject te volgen.

In het nieuwe onderwijstraject zal minimaal anderhalf jaar van de vierjarige hbo-opleiding gericht zijn op de bakkerijtechnologie.

 

Het initiatief vloeit voort uit de behoefte van de bakkerijsector aan hoog opgeleide voedingsmiddelentechnologen met specifieke bakkerijkennis en ervaring. Het opleidingstraject is mede het initiatief van Rijn IJssel Vakschool Wageningen en wordt vormgegeven in samenwerking met vertegenwoordigers van de bakkerij- en zoetwarensector. In het traject zal ook verbetering van de doorstroom mbo-hbo worden meegenomen.

 

Op 28 mei is het initiatief gepresenteerd aan de sector. Hierbij waren vertegenwoordigers aanwezig van de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging, Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie, Productschap Akkerbouw, Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij en het European Bakery Innovation Centre. De overige partners in dit traject zijn het Nederlands Bakkerij Centrum,  Vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Bakkerijgrondstoffen en het genootschap voor de Bakkerij.

 

In de komende maanden zal het onderwijstraject verder worden uitgewerkt met het oog op erkenning door de sector van het certificaat Bakkerijtechnoloog, als aanvulling op het hbo-diploma Voedingsmiddelentechnologie. Met ingang van het nieuwe  schooljaar kunnen levensmiddelentechnologen in opleiding kiezen voor het traject bakkerijtechnoloog.

Altijd op de hoogte blijven?