Aromahuis Buteressence heeft twee nieuwe menglijnen in gebruik genomen. De afronding van een meerjarig project waarbij alle productiefaciliteiten in Zaandam zijn verbeterd en uitgebreid, zodat het bedrijf aan de stijgende vraag naar poedervormige aroma’s kan blijven voldoen. Eerder investeerde het bedrijf in een automatische doseerinstallatie voor de productie van vloeibare aroma’s.

Op de huidige locatie in Zaandam koos Buteressence samen met industriespecialist AZO voor een totaaloplossing gekozen met twee identiek geconfigureerde menglijnen waarbij kwaliteit, flexibiliteit en ergonomische bediening centraal staan. In beide ruimtes gaat het om Amixon AM-conusmengers; één met een effectief mengvolume van 400 liter en één met een effectief mengvolume van 1500 liter.

De installaties zijn op basis van 3D-technologie ontworpen om ondanks de beperkte bestaande gebouwhoogte, een optimale toegankelijkheid te hebben. Het pneumatische transport doseert de belangrijkste bulkgrondstof, alvorens andere aromastoffen en concentrates toe te voegen. Na menging wordt het eindproduct door een wervelstroomzeef geleid en direct afgevuld op een semiautomatische afvalunit.

Ton Toben (directeur-eigenaar) en projectmanager Marco Snel stellen dat deze investering tegemoet komt aan de hoge eisen en verwachtingen van de klanten voor zowel efficiente productieruns als flexibiliteit in het aanbod van poederaroma’s. Ook voorziet de installatie in significante capaciteitsuitbreiding. 

Buteressence verkoopt zoete en hartige aroma’s, voornamelijk in de Benelux en ’business to business’ aan bekende merkfabrikanten, private label specialisten en startups.

Altijd op de hoogte blijven?