BoulangerieTeam maakt zich op voor voorronde WK

17 augustus 2015

LILLE - Van 24 tot en met 28 augustus 2015 neemt het BoulangerieTeam deel aan de Coupe Louis Lesaffre. Deze wedstrijd is de voorronde van het WK Boulangerie en vindt plaats bij Lesaffre International in Lille. Het Nederlands team, bestaande uit Peter Bienefelt (Brood), Hiljo Hillebrand (Viennoiserie) en Niek van Waarde (Showstuk) is op donderdag 27 augustus aan de beurt. Nederland neemt het op tegen België, Spanje, Frankrijk, Hongarije, Italië, Israël, Polen, Rusland, Servië en Zweden.

Kwalificatie

De drie beste landen kwalificeren zich voor het WK Boulangerie dat volgend jaar wordt gehouden tijdens de Europain in Parijs. Coach Hans Som verwacht een spannende wedstrijd. “Dit is een wedstrijd als een kameleon. Het kan werkelijk waar alle kanten op. Het bestaat uit veel verplichte onderdelen en dat maakt het voor alle deelnemende landen spannend. Het zal gaan om de details!” Op vrijdagochtend 28 augustus vindt de prijsuitreiking plaats.

Talentenwedstrijd

Naast de seniorenwedstrijd is er ook een (demonstratie)wedstrijd voor jonge talenten van de eerder genoemde landen. Deze wedstrijd vindt ook op donderdag 27 augustus plaats. Namens Nederland neemt Rianne Kuijntjes deel. Zij maakt diverse lekkernijen voor kinderen van 6 tot 10 jaar die een verjaardag vieren. De producten worden gekeurd door een vakjury en kinderen van 6 tot 10 jaar.

Altijd op de hoogte blijven?