Beter Eten 2010: Kinderen maken (d)roomtoetje

12 september 2010

Een groep van ruim honderd basisscholieren gaat het grootste toetje van Nederland maken. Het toetje van vijf meter lang wordt gemaakt van verse roompudding, aardbeien en vers fruit. De kinderen mogen het toetje zelf opeten.

Lekker smullen op Beter Eten 2010. Voor ruim 100 kinderen van vier basisscholen komt op het Beter Eten 2010 Festival in de Brabanthallen (Den Bosch) een droom uit. Ze maken op vrijdag 17 september het grootste toetje van het land; een 5 meter lang toetje gemaakt van verse roompudding, aardbeien en vers fruit. De kinderen mogen het toetje zelf opeten.

De scholieren worden begeleid door Resy van Roessel, landelijk bekend om haar ambachtelijke desserts, en Pierre Wind die een bijzondere 'finishing touch' aanbrengt. Zoals het hoort bij Beter Eten 2010 en de Week van de Smaak - die officieel wordt ingeluid op het festival - gaan er alleen de lekkerste en gezondste producten in het toetje. Zo zit er 50 kilo aardbeien en 20 kilo vers fruit (garnering) in het omvangrijke dessert. Resy van Roessel van Boerderij Van Roessel (Goirle) levert het unieke recept, dat volledig is gebaseerd op producten uit de eigen omgeving. Zelfs de room komt van de eigen koeien van Van Roessel.

Altijd op de hoogte blijven?