Bestuursimpasse NBOV: update

3 augustus 2010

De laatste weken is er veel gebeurd in de bakkerijbranche. NBOV-voorzitter Rin van der Molen en het Dagelijks Bestuur zijn geschorst, NBC-directeur Dees de Smet is vervangen door Flip van Straaten...een update over de stand van zaken bij NBOV.

- tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur op 7 juli heeft de meerderheid het vetrouwen in het Dagelijks Bestuur en de voorzitter opgezegd en is besloten hen te schorsen;
- daarbij werd direct de beslissing genomen om de NBOV-leden tijdens een extra Algemene Ledenvergadering op 25 augustus a.s. hun oordeel over deze situatie te laten geven;
- Voorzitter, Dagelijks Bestuur en twee solidaire leden van het Algemeen Bestuur spanden 23 juli een kort geding aan tegen de NBOV, waarin zij opheffing van de schorsing eisen. Dit kort geding dient op 4 augustus.

De meerderheid van het Algemeen Bestuur is van mening dat de NBOV-leden, en niet de rechter, zich in de eerste plaats moeten kunnen uitspreken over het opgezegde vertrouwen in de voorzitter en de ernst van deze vertrouwenskwestie. Om het kort geding te voorkomen, heeft de meerderheid van het Algemeen Bestuur diverse pogingen ondernomen om met de voorzitter en de overige leden van het Dagelijks Bestuur in gesprek te komen.

Opheffen schorsing
In het belang van de NBOV en haar leden heeft de meerderheid van het Algemeen Bestuur in haar vergadering van 29 juli jl. besloten de schorsing van zowel voorzitter Rin van der Molen als de drie leden van het Dagelijks Bestuur (Lex Janssens, Arjen Roodenrijs en Toos de Jong-Rijkenberg) op te heffen. Hiermee heeft de meerderheid van het Algemeen Bestuur opnieuw een uiterste poging gedaan om een kort geding te vermijden en de NBOV-leden in ieder geval als eerste aan het woord te laten over de ontstane vertrouwenscrisis. Het opheffen van de schorsing betekent zeker niet dat het vertrouwen in voorzitter en Dagelijks Bestuur is hersteld.

In het licht van de huidige situatie heeft de meerderheid van het Algemeen Bestuur besloten de NBOV-vertegenwoordigingen in de diverse commissies, werkgroepen en besturen te heroverwegen. In haar vergadering van 29 juli jl. heeft zij besloten dat namens de NBOV tot aan de aangekondigde extra Algemene Ledenvergadering uitsluitend beslissingen worden genomen na voorafgaande schriftelijke goedkeuring van het Algemeen Bestuur.

Extra Algemene Ledenvergadering
Een extra Algemene Ledenvergadering vindt plaats op 25 augustus, AC Restaurant De Meern, Meerndijk 59 (afslag De Meern langs de A12). Aanvang: 17.00 uur, inloop vanaf 16.00 uur (voor broodjes wordt gezorgd).

Tijdens deze extra Algemene Ledenvergadering lichten beide partijen de situatie aan de NBOV-leden toe. Aanmelden kan via E-mail: info@nbov.nl / tel. 0182 – 69 30 30

Altijd op de hoogte blijven?