Beko Groothandel neemt Belgische groothandel D’Haeze over

Beko Groothandel en D'Haeze overname_persbericht

Beko Groothandel breidt uit. De groothandel nam per 9 maart 2022 D’Haeze over. De overname van deze Belgische groothandel in bakkerijgrondstoffen past in de ambitie van Beko Groothandel om internationaal te groeien.

Vanuit strategisch en logistiek oogpunt vullen de twee bedrijven elkaar uitstekend aan, meldt Beko Groothandel in een persbericht. De overname betekent een versterking voor de toekomst van beide bedrijven, dankzij het delen van kennis en ervaring en de gezamenlijke passie voor het ambacht. De assortimenten van beide bedrijven worden uitgebreid waardoor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders in België en in Nederland kunnen rekenen op een nog completer aanbod van bakkerijgrondstoffen en -benodigdheden.

Overname

Jan en Piet D’Haeze blijven actief in het bedrijf en zetten de werkzaamheden voort onder de vertrouwde namen D’Haeze én Beko Groothandel. Het bedrijf wordt een dochteronderneming en de Belgische vestiging van Beko Groothandel. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid van beide bedrijven.

Marquerithe Verheul, coöperatie directeur, is enthousiast over de samenwerking: “Wij hebben Jan en Piet leren kennen als hardwerkende en integere mensen en kijken ernaar uit de samenwerking tussen Beko Groothandel en D’Haeze verder te intensiveren. Met hun kennis en ervaring van de Belgische markt zullen wij klanten bedienen vanuit Gavere zoals men van Beko Groothandel mag verwachten.”

Beko Groothandel

Beko Groothandel, dochteronderneming van Coöperatieve Vereniging Beko u.a., is Nederlands grootste inkooporganisatie voor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders met vier distributiecentra op centraal gelegen locaties in Nederland.

D'Haeze

D’Haeze is een familiebedrijf dat al 100 jaar bestaat en een gevestigde naam is in België. De groothandel in Gavere(Gent) is leverancier van onder andere eieren, boter, zuivelproducten en bakkerijgrondstoffen.

Dossiers
Lees ook
Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Gelegenheidstaart van Skills Patissier-finalist Michelle Frantzen

Op 1 april streden leerlingen uit zo'n vijftig verschillende vakgebieden uit het hele land tegen elkaar tijdens de Skills Heroes-wedstrijden. Skills Patisserie-finalist Michelle Frantzen (19) is student Patisserie op MboRijnland en werkt bij Banketbakkerij Krijn Verdoes. Ze deelt het recept voor haar gelegenheidstaart met het thema ‘China’.

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Bakker Piet houdt vast aan transparantie

Een gloednieuwe bakkerij met lunchroom en vergaderfaciliteiten. Ronny en Esther van der Horst van Bakker Piet verhuisden van een kleine bakkerij in het dorp naar een nieuwe plek aan de rand van Elspeet. Bij de nieuwbouw gold als stelregel dat alles transparant moest zijn.

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

‘Wij streven geen reproduceerbare perfectie na’

Granen zijn leidinggevend voor het proces van deeg en brood maken bij bakkerij & keuken De Veldkeuken in Bunnik. Eigenaar en bakker René van der Veer werkt grotendeels met Nederlandse granen die hij deels zelf maalt. Recepturen zijn toegespitst op die graansoorten en blijft hij aanpassen.