Bakkers in de media | week 2 – 2024

12 januari 2024 Emma van Assema Pixabay
Brabantse worstenbroodjes in Amsterdam, meesterbakker Robèrt van Beckhoven over broodbakken in Zuid-Afrika en een analyse van de tarweprijzen. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media. 

Bakkers

Bakker Meen in Delden wordt na 124 jaar en vier generaties overgenomen: ‘Maar Deldense Moppen blijven.’ Het AD sprak met bakkers Jan en Margreet. Het bedrijf wordt overgenomen door Patissier en Broodspecialist van Otten uit Enter. 

 

Afgelopen september brak er brand uit in een van de ovens van Bakkerij van Looijengoed. Maar sinds 8 januari kan er weer zelf brood gebakken worden in drie gloednieuwe ovens. Vanaf februari doen ze het anders: “We introduceren dan een nieuw broodmerk ‘Ons Breud’ en bakken dan de hele dag door vers brood in de winkels”, zegt bakker en eigenaar Vincent van Drie tegen De Puttenaer

 

 

Iedereen in Oostakker, regio Oost-Vlaanderen, kent Bakkerij Hemelsoet. Niet alleen door wat in de toonbank ligt, maar ook door wie de koffiekoeken maakt. De 82-jarige Hubert Hemelsoet is officieel al 22 jaar met pensioen, maar denkt nog niet aan stoppen, aldus Het Nieuwsblad.

Vorig jaar maart maakte Bakkerij Lex Brakenhoff in Assendelft bekend te moeten stoppen met zijn brood- en banketbedrijf door heftige allergieën voor tarwe en rogge. Zondag 14 januari is de bakkerij voor de laatste keer open, schrijft het Noordhollands Dagblad

Brabantse worstenbroodjes in Amsterdam? Marcel Ginus opende op 1 oktober 2023 ‘The Genius’ aan de Kinkerstraat waar hij echte Brabantse worstenbroodjes verkoopt, schrijft Horecatrends. Hij kwam op het idee toen hij erachter kwam dat de specialiteit nauwelijks te krijgen was in de hoofdstad. 

Bakkers

Eind 2022 ging bakkerij Hessing uit Den Haag failliet: alle filialen op die op de Theresiastraat gingen dicht. Omroep West interviewt bakker Stefan Hessing ruim een jaar later over het faillissement en meer. 

Meesterbakker Robèrt van Beckhoven is ambassadeur van Kinderfonds MAMAS, een stichting die moeders in Zuid-Afrika bijstaat die zich ontfermen over kansarme kinderen. Van Beckhoven vertelt het WNL-programma In de Kantine op NPO Radio 1 over zijn link met het ambassadeurschap, en de broodjes die hij in Zuid-Afrika bakte voor de kinderen. 

Grondstoffen

“De belangrijkste bakkerijgrondstoffen bewegen begin 2024 niet eenduidig. De tarweprijzen bewegen vrij kalm”, schrijft Foodbusiness. “Ook de botermarkt is stabiel, al wijzen de laatste signalen op een verzwakking. Ondertussen gaan de suikerprijzen met rasse schreden omhoog.”

Altijd op de hoogte blijven?