Bakker Edwin Klaasen nieuwe ambassadeur AEG

18 mei 2016

ALPHEN AAN DEN RIJN - AEG Nederland is een samenwerking aangegaan met bakker Edwin Klaasen van Desemenzo. Met zijn trots, gedrevenheid en enthousiasme voor het bakkersvak is hij de perfecte ambassadeur voor AEG. De perfectie in het proces van bakken staat centraal voor AEG en deze samenwerking met Klaasen is gebaseerd op het prepareren van het perfecte brood in de PlusSteam oven.

Nieuwe oven

De samenwerking zal zich voornamelijk uiten in het gebruik van de PlusSteam oven. Deze nieuwe multifunctionele oven van AEG heeft een stoomfunctie die eenvoudig en precies de juiste hoeveelheid vocht toevoegt, voor een goudbruine korst op het brood en de zachtste cake. De stoomfunctie kan ook worden gebruikt om brooddeeg te laten rijzen, voordat het wordt gevormd in broden.

Ideaal voor consumenten

Door middel van workshops en masterclasses met en rond AEG (in de AEG Cooking Clubs en op consumenten events, zoals BakingLab op de Taste of Amsterdam) laat Klaasen zien hoe de multifunctionele oven met PlusSteam functie ideaal is voor consumenten om thuis aan de slag te gaan als echte bakker. Hiermee geven Klaasen en AEG Nederland wederzijdse exclusiviteit aan broodbakken en de apparatuur om brood te bereiden.

Modeltype: BP301350WM 

Voor een relatief kleine meerprijs ten opzichte van een gewone multifunctionele heteluchtoven kan de consument al een AEG multifunctionele heteluchtoven mét PlusSteam functie aanschaffen.

Edwin Klaasen

Klaasen startte in 2007 Desemenzo, bestaande uit een gedreven team van bakkers die op eigen wijze met bewust geselecteerde grondstoffen desembrood bakken. In 2013 gaf Klaasen het boek ‘Ik bak geweldig, jij trouwens ook’ uit, waarmee hij consumenten inspireert om met gevoel het perfecte brood te bakken. Daarnaast ontwikkelde hij speciaal voor de thuisbakker een assortiment van zeven soorten bloem en meel.

Altijd op de hoogte blijven?