Actie 'Monnikenbrood voor Pakistan' groot succes

4 september 2010

De actie 'Monnikenbrood voor Pakistan' vond de afgelopen week plaats in de winkels van de bakkers van Jongerius Bakker en Van Vessem & Le Patichou. De totale opbrengst bedraagt 27.336 euro.

Jos Huijbregts en Daphne Jongerius schenken, namens de twee bedrijven, de opbrengst aan Adrie Ribbink, een bakker in Apeldoorn. Hij zorgt ervoor dat het opgehaalde bedrag goed wordt besteed in Pakistan. Adrie heeft zelf veel ervaring in het geven van hulp in landen als Pakistan.

 

Een kwart van het geld wordt deze maand besteed aan directe hulp in de vorm van drinkwater en voedsel om acute ziektes tot staan te brengen. De rest van het geld gaat naar een project dat in januari door Adrie aangewezen wordt. Op dit moment is er nog niet een specifiek project bekend. "Wat daar gebeurt, gaat onze bevindingen te buiten. De nood is overal hoog en in het veld wordt bekeken wat we met het bedrag gaan doen", vertelt Adrie. "We moeten hier zorgvuldig mee omgaan, want het is in dit soort landen een smak geld dat je niet van zondag op maandag even uitgeeft." Daarom gaat Adrie persoonlijk in januari onderzoeken waar de rest van het geld aan besteed wordt.

 

Naar alle waarschijnlijkheid wordt het geld rond Islamabad gebruikt voor wederopbouw van een kindertehuis voor wezen. "Wij vinden het belangrijk dat we kunnen volgen waar het geld voor wordt gebruikt", zegt Daphne Jongerius. "Zo kunnen we de donateurs informeren, ook met fotomateriaal." Kijk voor meer informatie op www.vvlp.nl of www.jongeriusbakker.nl.

Altijd op de hoogte blijven?