Bakkers in bedrijf - editie 2-2019

Cover Bakkers in bedrijf 2-2019

In deze editie

  • Bakkerij Tetteroo heeft vier verschillende winkels
  • Royal Steensma en Bak Speciaal
  • Tien jaar zoutreductie
  • Hoe bereik je de Generatie Z-jongeren?
  • Sigep 2019: Kleinere noviteiten en opvallende smaken
  • Bakkersvak 2019 beursmagazine

En de rubrieken

  • De toekomst
  • Nieuws in beeld
  • Uit de branche
  • Vraagbaak NBC
  • Column Beko
  • Column NBOV
  • Financieel
  • Recept NPT
  • Boeken

Bakkersvak 2019 beursmagazine

  • Nieuwe theaters
  • De markt verandert… en jij?
  • IJs keert terug op Bakkersvak
  • Kleinere aantallen en afwijkende vormen
  • Sappen en jam van puur fruit
  • Beursplattegrond
  • Exposanten
  • Programma zondag 10 maart
  • Programma maandag 11 maart
  • Programma dinsdag 12 maart
  • Wie sleept de Dutch Pastry Award in de wacht?
  • Innovatie, informatie en kennis
  • Tips en tricks van de meesters
  • Klanten inspireren met nieuwe smaken
  • Klantenbinding vergroten dankzij spaaracties
  • Samen werken aan voedselveiligheid
  • Heerlijk ijs in een handomdraai

cover beursmagazine

In deze editie
Bakkerij Tetteroo heeft vier verschillende winkels - Structuur om je bedrijf te runnen

Bakkerij Tetteroo heeft vier verschillende winkels - Structuur om je bedrijf te runnen

Bakkerij Tetteroo heeft vestigingen in Naarden, Blaricum, Huizen en Muiderberg. Het is niet altijd makkelijk om ze allemaal op één lijn te krijgen. Hoe zet je een structuur neer zodat je alle zaken goed kunt runnen? Stef en Mandy van Manen werken eraan en krijgen er steeds beter grip op.

Overname Bak Speciaal door Royal Steensma - ‘we vinden elkaar in passie voor puur brood’

Overname Bak Speciaal door Royal Steensma - ‘we vinden elkaar in passie voor puur brood’

Wie nog vraagtekens had bij de ambitie van Royal Steensma om te groeien in brood, kan die twijfel met het inlijven van Bak Speciaal definitief overboord zetten. Het geloof in de potentie van ’goed’ brood is zo groot, dat de jubilerende producent van bakkerijgrondstoffen er een overname voor over heeft. Bakkers gaan snel profiteren van de bundeling van...

‘Zout blijft een belangrijk aandachtspunt’ - Tien jaar zoutreductie: steeds een stapje minder

‘Zout blijft een belangrijk aandachtspunt’ - Tien jaar zoutreductie: steeds een stapje minder

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. Daarom gaat de NBOV in op veelgestelde vragen over zout.

Generatie Z, de ‘digital natives’  - ‘Whizzkids’ van de toekomst

Generatie Z, de ‘digital natives’ - ‘Whizzkids’ van de toekomst

In 2019 bestaat de wereldpopulatie voor 32 procent uit Generatie Z-jongeren, in 2020 stijgt dat percentage naar 40 procent. Hoog tijd om je te verdiepen in deze lichting die binnenkort de arbeidsmarkt bestormt. Wie zijn die Gen Z’ers en hoe bereik je ze?

Nabeschouwing SIGEP

Nabeschouwing SIGEP

De internationale ijs- en patisseriebeurs Sigep vond dit jaar voor de 40e keer plaats, half januari in het Italiaanse Rimini. De beurs is door de jaren heen veranderd naar een ontmoetingsplek waar naast ijs ook veel inspiratie op het gebied van brood, banket, chocolade en koffie kan worden opgedaan. Vakblad IJs! bezocht de beurs. We kwamen niet veel...