Stay Hungry!

8 december 2014

Sinterklaas is vertrokken. Zijn bezoek heeft weer nieuwe records opgeleverd. Nog nooit was er zoveel aandacht in de pers voor de rol van Zwarte Piet. Het is leuk om te zien hoe individuele ondernemers met deze discussie omgaan. Eén ding is zeker: je kunt het bijna niet goed doen. Er zijn altijd voors en tegens.

Internetverkopen

Een ander record is het aantal internetverkopen. De dag voor Sinterklaas werden op één dag meer dan 1 miljoen pakjes bezorgd. De groei van kopen op internet zet door en het aantal bezoekers in de retail blijft dalen.

Verbazingwekkend

Met deze berichten, vind ik het verbazingwekkend dat de winkels in het weekend voor Sinterklaas gewoon om 17.00 uur sluiten. Terwijl de hele stad nog vol met consumenten zit. Zo wordt de consument wel naar internet gejaagd. Daar kun je tot laat in de avond bestellen en krijg je de volgende dag geleverd. Nog voordat de winkels weer open zijn! Wil je als winkelier overleven? Dan moet je je echt anders opstellen.

Kerst

De drukke kerstperiode komt er weer aan. Voor de bakkerij een belangrijke periode om omzet te maken. Het nadeel van Kerst is dat de dagen waarop Kerst valt elk jaar verschillend zijn. Dit maakt het moeilijker om te plannen. Bakkers geven vaak de voorkeur aan Pasen. Dan weten ze waar zij aan toe zijn.

Prognose

Wat is uw prognose voor komende Kerst? Wat gaat u doen om bestaande omzet vast te houden en deze te laten groeien? Verkoop via internet? Verlengde openingstijden? Andere verkoopkanalen? Eén ding weten we zeker. De verkoop via internet breekt wederom een record. U zult hier als ondernemer een antwoord op moeten geven om ook in de toekomst succesvol te zijn en te blijven. Blijf zoeken naar nieuwe kansen en: Stay Hungry!

Ik wens u succesvolle, inspirerende en gezellige feestdagen.

Altijd op de hoogte blijven?