Liefdesworstelingen

26 november 2014

Lieve schat. Ik houd van jou. Als ik bij jou ben, ben ik gelukkig. Voel ik kriebels. Maakt niets me meer bang. Maakt niets me meer nerveus. Maakt niets me meer uit. Als ik bij jou ben, ben ik op mijn best. Ik koester dat gevoel. Voel het zelfs als ik niet bij je ben. Zelfs als je ver weg bent. Door het gemis heen voel ik jouw liefde en mijn geluk.

Jij. Maakt. Mij. Bijzonder.

En toch heb je soms verdriet. Omdat er een ander is. Omdat je alleen in bed ligt, als ik met haar ben. Het bezorgt me worstelingen. Mijn liefde voor jou is veel groter dan die voor haar. Maar ik geef het toe. Ik ben ook verliefd op haar. Word er blij van. Krijg er kriebels van. En ze maakt me - ook - wie ik ben: Mijn werk.

Beste ondernemer, hoe is het met jouw liefde, jouw passie, jouw bedrijf? Krijg je er nog kriebels van? Ben je er op je best? Of ben je dat gevoel, onderweg, kwijtgeraakt? Grijp je in of geef je op?

Koester wat je hebt of ga op zoek naar pure liefde voor je bedrijf. Doe het voor niemand anders dan voor jezelf. En nee, gemakkelijk is dat niet. Liefde is een werkwoord. Schreeuw van de daken waar je van houdt in je bedrijf. Pak aan, wat je ongelukkig maakt.

Weet, dat vernieuwde liefde lonkt aan de horizon. Vraag zo nodig iemand, die je vertrouwt en waar je op bouwt, om steun.

Lieve Annick. Als ik moet kiezen, is er geen keus. Dan is er maar één. Die alles voor me is. Jij. Als ik jou zie. In mijn ogen of in mijn hoofd. Als ik jou zie. Telt de rest niet meer mee.

 
  • Met liefdevolle groet,
  • Hanno Spanninga

Altijd op de hoogte blijven?