Balls & Glory

16 september 2014

retailchallenge-300x132 Retailchallenge

Laat ik beginnen met mezelf voor te stellen. Mijn naam is Paul van Rossum. De afgelopen twintig jaar heb ik voor een aantal werkgevers gewerkt en veel ervaring opgedaan met het adviseren en begeleiden van zelfstandige ondernemers en het ontwikkelen van nieuwe concepten. Begin dit jaar heb ik de sprong gewaagd en ben voor mezelf begonnen als retailadviseur. Ik ben nieuwsgierig naar nieuwe trends en ontwikkelingen. Via dit blog wil ik deze ervaringen met u delen.

Een titel die past bij ondernemerschap

Balls & Glory is de naam van nieuw concept. Tijdens mijn vakantie in Antwerpen liep ik bij toeval tegen deze nieuwe formule aan. Ik werd getriggerd door de naam en de uitstraling van de zaak. Zouden ze echt alleen maar gehaktballen verkopen? Ik knoopte een gesprek aan met de eigenaar. Hij vertelde vol trots over dit nieuwe horecaconcept in België. Balls & Glory is een formule gebouwd om één product: de gehaktbal! Niet zo maar een gehaktbal, maar een grote gevulde gehaktbal die geserveerd wordt op een heerlijke salade of stoemp (in Nederland stamppot) met een gootje echte jus! Heerlijk én aantrekkelijk geprijsd.

Wat is uw held?

Je ziet steeds meer formules die een concept bouwen rondom één product. Dit product bouwen ze dan uit tot held en voeren ze door in het hele concept. Dit heeft de toekomst. Minder productiekosten, hogere omloopsnelheid en minder derving. Misschien ook iets voor u? Kijk eens kritisch naar uw assortiment. Zit er een held tussen? Promoot deze. Bouw de rest van het assortiment hierom heen en neem afscheid van producten die hier niet bij passen. U zult zien dat dit de aantrekkingskracht van uw winkel verhoogt!

Bang dat dit u klanten en omzet kost? Neem dan eens een kijkje bij collega’s in de bakkerijbranche die u voorgingen. Kijk maar eens naar Petit Gateau, een winkel die alleen kleine taartjes verkoopt of Van Stapele koekmakerij (Amsterdam) die alleen cookies verkoopt. Ook Jan de Groot in Den Bosch wist het al heel lang: No Balls no Glory.

Altijd op de hoogte blijven?