ANDERS nog iets?

25 november 2015

Ze groeide op in Utrecht. Daarom bezochten we op haar verjaardag - anders dan anders – haar stad als toerist. We wandelden langs historische toeristenattracties. Maakten selfies. Voeren door de grachten.

En in de avond vierden we het leven bij La Cantina di David. Een Italiaans restaurant met traditionele recepten en nieuwe technieken. Onder bezieling van een team met passie voor eten en gasten. We wisten het al bij het voorgerecht. Hier komen we vaker.

De wereld verandert iedere dag een beetje. En soms heel veel. Verander je niet mee? Dan komt er een dag en dan doe je niet meer mee. Bij David snappen ze dat. Zij begrijpen het belang van verandering. Van voorsprong. Van anders zijn. En dat is gelijk het ezelsbruggetje: Voorsprong bouw je door ANDERS te doen. Anders dan wat gebruikelijk is in je markt.

  • A: Afzwakken. Onderzoek wat je ingrijpend kunt verminderen. In je assortiment, je receptuur, je winkel. Mario Nistro werd in Utrecht wereldberoemd door 1 product: Zijn Broodje Mario.
  • N: Niet meer doen. Er kan heel veel ‘niet’. Want waarom stop je als bakker niet met kneden? Ja, dat kan.
  • D: Dubbel zo goed. Verdubbel het plezier van je gasten. Verdubbel de smaak. Ontdek het bij David.
  • E: Extra. Doe iets wat niemand eerder deed. Zoals wijnboer Guerrieri, die kersen aan rode wijn toevoegde. En nu een zoete rode wijn bottelt.
  • R: Revolutionair. Doe wat anderen voor onmogelijk houden. Bedenk een plantaardig ei. Geen cholesterol. Geen kippen. Huh? Het bestaat.
  • S: Schreeuw het van de daken. Kom uit de kast en vertel dat je écht anders bent.

Ik veer op bij ieder ’ANDERS nog iets’ van achter een toonbank. Het zet me aan het denken. Hoe ik me kan verbeteren. Iedere dag een beetje. En soms heel veel.

 
  • Hartelijke groet,
  • Hanno

Altijd op de hoogte blijven?