Ga naar het overzicht

Sonneveld Group B.V. Facebook Instagram

Over ons

Gemak voor de bakker

Sinds de oprichting van Sonneveld in 1956 is het bieden van gemak aan de bakker onze drijfveer. Met onze activiteiten, producten en services bieden we oplossingen die de uitdagingen en processen in de bakkerij minder complex maken. En daarmee het alledaagse leven en werk van de bakker eenvoudiger! Het actief delen van onze kennis, de intensieve samenwerking, betrokkenheid én het begrip voor onze klanten zijn de kenmerken die ons sterk maken. En die er voor zorgen dat jij als bakker met gemak het beste brood en banket bakt.

Wereldwijde vertegenwoordiging

Ons hoofdkantoor, onze fabriek en het European Bakery Innovation Centre (EBIC) zijn gevestigd in Papendrecht. Ook hebben wij productielocaties in Waddinxveen en Duiven. Verder zijn wij lokaal aanwezig in België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, China, Scandinavië en Hongarije. Wij verkopen onze producten daarnaast ook in Oost-Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië.

Orkla Food Ingredients

Sinds 2010 zijn wij onderdeel van Orkla Food Ingredients (OFI). OFI is een belangrijke Europese speler in de bakkerij-ingrediënten en is onderdeel van de beursgenoteerde Noorse organisatie Orkla, het toonaangevende bedrijf voor merk- en consumentenproducten. OFI is met meer dan 70 bedrijven vertegenwoordigd in 23 Europese landen, zowel producerende bedrijven als verkoop- en distributie bedrijven. De belangrijkste categorieën binnen OFI zijn: brood- en banketmixen, broodverbetermiddelen, lossingsmiddelen, ingrediënten voor ijs, gist, boter, margarine en marsepein.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat ook hoog op de agenda bij onze moedermaatschappij Orkla. Wij doen dit bijvoorbeeld door de ontwikkeling van gezondere levensmiddelen, voedsel afvalvermindering en de lancering van nieuwe producten die goede, alledaagse milieuvriendelijke keuzes zijn. Ontdek hoe wij ons steentje bijdragen aan een betere wereld.

Inzetten op duurzaamheid

Bij Sonneveld willen we bijdragen aan het oplossen van de mondiale uitdagingen op het gebied van gezondheid en milieu. Met onze passie voor bakkerij en ons geloof in een gezond en verantwoord leven zetten wij ons in voor een duurzame toekomst met als doel om morgen beter te bakken!

 Bij alles wat we doen, streven we ernaar onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Wij richten ons op vijf duurzaamheidspijlers, in navolging van de duurzaamheidsdoelstellingen en ambities van ons moederbedrijf Orkla.

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij ons zeer hoog in het vaandel. Sterker nog, binnen onze branche lopen we voor op dit gebied. Onze producten worden met de grootst mogelijke zorg geproduceerd. Dat betekent bijvoorbeeld dat het productieproces, van doseren tot mengen, plaatsvindt in een gesloten systeem. Vervuiling van buitenaf is hierdoor niet mogelijk. Daarnaast vinden er meerdere uitvoerige en scherpe kwaliteitskeuringen plaats tijdens het productieproces. Raadpleeg ons kwaliteitsdocument voor meer informatie.

Certificering

Om de voedselveiligheid te bewaken, werken wij volgens de (voor de locatie Papendrecht onaangekondigde) BRC GS en OFSS (Orkla Food Safety Standard, Bedrijfsstandaard) normen. Daarnaast zijn wij gecertificeerd om biologisch (EKO), Halal en Kosher te produceren. Vaak zijn onze eigen normen nog strenger dan de wettelijke eisen. Ook zijn wij aangesloten bij Riskplaza en Riskplaza-Audit+.

Contact

Rietgorsweg 1-3, 3356 LJ Papendrecht, NL