Wat betekent Prinsjesdag voor u?

Michel Duijm_Bouwer en Officier

Traditiegetrouw presenteert de regering met Prinsjesdag haar begroting voor het komende jaar. Dit bevat tevens een pakket aan fiscale maatregelen en beleid op het gebied van de arbeidsmarkt. Ongetwijfeld zullen er nu ook nog veranderingen komen op de nu gepresenteerde plannen bij behandeling in de Tweede Kamer.

Op fiscaal gebied zal bijna iedereen profiteren van het (versneld) doorvoeren van de twee schrijven met tarieven van 37,35% (was 36,65% tot € 20.000 resp 38,1% tot € 68.000) en een toptarief van 49,5% (was 51,75%) bij een inkomen boven € 68.500. Daar staat tegenover dat de hypotheekrenteaftrek voor de inkomens die vallen onder het toptarief van 49,5% verder met 3% wordt beperkt tot 46% in 2020 en de komende jaren in gelijke stappen tot 37% in 2023. Het eigenwoningforfait wordt daarentegen verlaagd naar 0,5% van de WOZ-waarde en zal de komende jaren dalen tot 0,45% in 2023.

Zelfstandigenaftrek

De zelfstandigenaftrek (ondernemers met een eenmanszaak of VOF) ligt al jaren onder het vergrootglas. Eerdere pogingen om de aftrek te matigen hebben het niet gehaald. In de belastingplannen wordt nu voorgesteld om geleidelijk de fiscale aftrekpost te beperken van € 7.000 naar € 5.000 in 2028 in stappen van € 250 per jaar.

Voor de ondernemers met een BV gaat gelden dat de winst over de eerste € 200.000 wordt belast met 16,5% (was 20%). Het toptarief blijft echter in tegenstelling tot eerdere aankondigingen op 25% met de toezegging (we zullen zien) dat deze in 2021 gaat dalen naar 21,7%.

Meest vervelend is dat er nog steeds geen wetsvoorstel is inzake het bovenmatig lenen bij de eigen BV. Of er een grens komt van 500.000 (exclusief leningen eigen woning) is dus ook nog steeds niet zeker. Wel zeker is dat het tarief bij uitkering van dividend aan de DGA in 2020 omhoog gaat naar 26,25%.

Tip: keer in 2019 nog dividend uit als u dit toch al van plan was om nog te profiteren van het tarief van 25%.

Maatregelen op personeelsgebied

Een korte opsomming van een aantal aangekondigde maatregelen:

  • Werknemers krijgen vanaf 2020 na 3 jaar (of 3 tijdelijke contracten met de duur van 3 jaar) recht op een vast contract in plaats van na 2 jaar.
  • Iemand met een nulurencontract of een min-max contract is vanaf 2020 alleen verplicht te werken als de werkgever hem minimaal 4 dagen van tevoren oproept. Ook gaat gelden dat bij afzegging van een oproep tot werken korter dan 4 dagen van tevoren, de betrokken werknemer toch moet worden uitbetaald.
  • De wetgeving inzake transitievergoeding wordt vanaf 2020 dusdanig aangepast dat werknemers vanaf hun eerste werkdag recht hebben op transitievergoeding ook tijdens de proeftijd.
  • Werkgevers die werken met payrolling dienen goed op te letten omdat payrollers recht hebben op dezelfde primaire en secondaire arbeidsvoorwaarden (m.u.v. pensioen). Niet de werkgever van de payroller maar degene die inhuurt is hiervoor uiteindelijk verantwoordelijk.

Tip: overleg dit goed met het payroll bedrijf om verrassingen achteraf te voorkomen.

Vanaf 2020 geldt dat de vrije ruimte in de werkkostenregeling voor een loonsom tot €400.000 wordt verhoogd tot 1,7% (was 1,2%). Boven de €400.000 blijft het 1,2%.

Bouwer en officierDe auteur, Michel Duijm, is accountant bij Bouwer & Officier Accountants en Belastingadviseurs voor bakkers te Hazerswoude, 071-3419000. Meer info: www.bouwer-officier.nl.

Lees alle columns van de accountants van Bouwer & Officier in ons dossier Financieel.

Dossiers
Lees ook
Bedrijfsvoering in het coronatijdperk

Bedrijfsvoering in het coronatijdperk

Het thema van deze maand is bedrijfsvoering. Hoe actueel, nu in deze tijden van corona van bakkers het uiterste wordt gevraagd.

Hollandse nuchterheid of ‘Dutch ignorance’?

Hollandse nuchterheid of ‘Dutch ignorance’?

Het is crisis. Volgens Macron zijn we zelfs in oorlog. In oorlog met het coronavirus. Landen om ons heen zitten in lock-down en grenzen gaan massaal dicht. Ik zou het over chocolade moeten hebben, maar wat is de relevantie daarvan nu de hele wereld worstelt met COVID-19? Het aantal bevestigde besmettingen ligt op dit moment op 11.750 en wie weet waar...

Laat je inspireren door collega’s - van ondernemer tot werkgever

Laat je inspireren door collega’s - van ondernemer tot werkgever

Als het draait om goede mensen binnen krijgen en houden, sta je als bakker soms voor grote uitdagingen. Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet, noteerden we vijf inspirerende lessen van collega-ondernemers. “Het is geen rocket science. Het is gewoon een kwestie van morgen beginnen.”

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...