Veel noviteiten tijdens Taste of Amsterdam 2010

12 april 2010

Taste of Amsterdam 2010 vindt van 24 tot en met 27 juni plaats in het Amstelpark in Amsterdam. Vorig jaar kwamen er 15.000 bezoekers naar dit culinaire festival.

De kern van het evenement wordt gevormd door de beste restaurants uit Amsterdam, die hun 'signature dishes' presenteren.

Naast de verwennerij van de restaurants, is er ook een aantal theaters waar gasten zich kunnen laten inspireren. In het Kook Theater geven nog meer gerenommeerde chef-koks dan in 2009 acte de présence. Hiernaast kunnen bezoekers in het Okhuysen Wijn Theater genieten van wervelende wijnproeverijen.

In 2010 is het aantal restaurants uitgebreid naar achttien, zodat gasten een grotere keuze hebben aan heerlijkheden. Ook zetten de restaurants, naast hun signature dishes, verschillende
amuses op het menu.

Taste of Amsterdam presenteert dit jaar voor het eerst de Okura Kook Studio. Hotel Okura, waarvan de restaurants gezamenlijk maar liefst drie Michelin-sterren bezitten, creëert tijdens Taste een Kook Studio in het Amstelpark waar bezoekers op hoog niveau en onder deskundige begeleiding kooklessen kunnen volgen. Naast het Kook en Wijn Theater is er in 2010 het Taste Theater. Hier worden gasten getrakteerd op workshops van de Taste producenten. Zo kunnen ze onder andere een baristacursus volgen, de beste cocktails leren shaken of champagne proeven.

Op de Foodie Markt laten bezoekers zich inspireren door de nieuwste trends, specialiteiten en ontwikkelingen op het gebied van eten, drinken en alles wat te maken heeft met koken. In 2010 wordt aan de Foodie Markt een speciaal biologisch plein toegevoegd, waar lokale leveranciers hun biologische producten presenteren.

Taste of Amsterdam is hét culinaire evenement van deze zomer, waar bezoekers samen met vrienden, familie of collega's kunnen genieten en inspiratie op kunnen doen voor een lange culinaire zomer.

Kijk voor meer informatie op www.tasteofamsterdam.com.

Altijd op de hoogte blijven?