Topchefs verzamelen zich in Amstelpark

19 juni 2010

Het Amstelpark in Amsterdam is vier dagen lang dé verzamelplaats voor culinaire fijnproevers. Na het grote succes van vorig jaar vindt het internationale Taste festival van 24 tot en met 27 juni voor de tweede keer plaats in dit park.

Met de allerbeste chefs uit de regio, heerlijke proeverijen in het wijntheater en inspirerende kookworkshops (ook speciaal voor kinderen) belooft de tweede editie van Taste of Amsterdam weer een gastronomisch feest te worden. Vijfentwintig topchefs verrassen de bezoekers van Taste met hun beste gerechten en bijzondere technieken. Zeven chefs met één of meerdere sterren gunnen de bezoeker zelfs een kijkje in de keuken tijdens de speciale sterrenmiddag op zondag 27 juni. Zo geeft Stefan van Sprang van restaurant Aan de Poel inzicht in de finesses van het moleculaire koken, onthult Dennis Kuipers het geheim van zijn gemarineerde tonijn en presenteert Wilco Berends van De Nederlanden zijn eigen signature dish. Bovendien kunnen bezoekers van donderdag tot en met zondag tijdens één van de twintig workshops in de kookschool net zo leren koken als de meesterchefs van het Okura.

 

Behalve proeven en zelf koken wordt er tijdens de tweede editie van Taste ook volop gediscussieerd over eten. Er zijn verschillende gastronomische debatten met voedingsexperts, bezoekers en chefs. Want hoe duurzaam wordt er tegenwoordig gekookt? Kan koken groener? Kijk voor het volledige programma en voor meer informatie op www.tasteofamsterdam.com.

Altijd op de hoogte blijven?