Op culinaire ontdekkingsreis door Brabant

19 juni 2010

Twintig foodondernemers hebben woensdag deelgenomen aan een culinaire ontdekkingsreis door Brabant. De reis werd georganiseerd door innovatienetwerk Syntens. Het programma van de dag was geheim voor de ondernemers. "We vertelden hen maar één ding: om acht uur verzamelen voor het ontbijt in Heeswijk-Dinther."

De groep bezocht bedrijven in de provincie, op zoek naar inspiratie voor hun eigen bedrijf. Innovatieadviseur Daniëlla Corijn legt uit dat het doel van de ontdekkingsreis is om ondernemers op nieuwe ideeën te brengen voor voedingsconcepten. Corijn: "Juist door de onverwachte ontmoetingen en ervaringen onderweg kom je tot nieuwe inzichten. Daarvoor zochten we ondernemers die absoluut openstaan voor het onbekende."

De tour ging naar Hutten Catering in Veghel waar Paul Baas een rondleiding gaf. Tijdens de koffie met innovatief gedesigned gebak van De Rouw uit Vught vertelde hij over de filosofie achter de lijn met streekproducten van Hutten, waaronder een eerlijke snacklijn. De route kwam ook langs Patisserie Robèrt in Oisterwijk waar Robèrt van Beckhoven de deelnemers een kijkje in zijn recentelijk geopende culinaire kookstudio liet nemen. Hier ontmoette de groep ook Marian Peters van Bugs Organics die de ondernemers een aantal creaties van Robèrt, versierd met sprinkhaan en meelwormen, voorschotelde. Marian vertelde over de missie van haar bedrijf dat insectenproducten, gekweekt in Brabant, in de markt zet.

De mini-trendtour PUUR Brabant was de zesde uit een reeks van twaalf provinciale ontdekkingstochten die Syntens dit jaar in Nederland organiseert. Sluitstuk van de mini-trendtour vormde de kookworkshop bij Biologische Boerderij 't Schop in Hilvarenbeek. Daar maakten de deelnemers gezamenlijk hun drie gangenmenu met biologische ingrediënten klaar. Tijdens het diner vertelde eigenaar Jan van den Broek over de missie van het bedrijf en het biologisch en culinair boeren. Het diner werd afgesloten met een kopje koffie en een bonbon gemaakt van kamelenmelk.

Altijd op de hoogte blijven?