Start van het Nationaal Schoolontbijt

Nationaal Schoolontbijt

In het Rijksmuseum vond 6 november de opening van het jaarlijkse Nationaal Schoolontbijt plaats. Onder de Nachtwacht van Rembrandt ontbeet daar een Amsterdamse schoolklas, muzikaal omlijst door een koor van Kinderen voor Kinderen en Miss Montreal. De 15e editie van dit educatieve ontbijtevenement draagt het thema: Gezond ontbijten is geen kunst!

Deze week gaan op 2.900 basisscholen in het hele land ruim 550.000 kinderen gezond ontbijten. En in 270 gemeenten brengen schoolklassen hun burgemeester een ontbijtje in het stadhuis. Dat zijn meer scholen en gemeenten dan ooit. Alle kinderen krijgen een ontbijtpakket volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf en nieuw lesmateriaal in de vorm van de online Ontbijtmeter.

Binnenhofontbijt

Ook politiek Den Haag doet mee aan het schoolontbijt. Op woensdag 8 november ontbijten Haagse schoolkinderen met Kamerleden en de beide Kamervoorzitters in de Gouden Zaal van het Mauritshuis.

Op vrijdag 10 november sluiten schoolkinderen de jubileumeditie af tijdens een ontbijt met burgemeester Ferd Crone in het Fries Museum in Leeuwarden, volgend jaar de Culturele Hoofdstad van Europa. Crone overhandigt dan ook de cheque met het totaalbedrag voor het goede doel van dit jaar, het Jeugdcultuurfonds, Dit gebeurt namens alle burgemeesters die met een donatie symbolisch voor hun ontbijtje betalen.

Het ontbijt

De ontbijtpakketten voor de 550.000 kinderen worden verspreid door bakkers en de supermarktketens PLUS, Coop, Jan Linders, Poiesz, Hoogvliet en Picnic. Zij dragen via het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit ook bij met komkommers en appels of mandarijntjes.

Verschillende productpartners maken het ontbijtpakket mogelijk, dat bestaat uit vers volkorenbrood, tarwe- of volkorenbolletjes, krentenbollen, Leev speltwafels, glutenvrije crackers van Consenza, Blue Band halvarine, 30+ kaas, ERU Kids smeerbare kaas, fruitstroop van Frutesse, aardbeienjam van Bonne Mamman, halfvolle yoghurt, Quaker cruesli, halfvolle melk en kinderthee van Pickwick.

Lees ook
Het ZomerDoeBoek van Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Het ZomerDoeBoek van Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Het ZomerDoeBoek van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij is een speciale uitgave van Bakwerk, gemaakt voor kinderen. Het is een vrolijke en extra kleurrijke uitgave, boordevol raadsels, mopjes, puzzels, kleurplaten en natuurlijk allerlei weetjes over de ambachtelijke bakker.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij presenteert ZomerDoeBoek

Stichting Ambachtelijke Bakkerij presenteert ZomerDoeBoek

Van hi-hi-hilarische moppen en lekkere recepten tot pittige hersenkrakers en ‘lekkere’ kleurplaten: je jongste consumenten vinden dit alles in het ZomerDoeBoek van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij. Voor alle ambachtelijke brood- en banketbakkers: een cadeautje om uit te delen in de winkel.

De smaak van Amsterdam - 700 jaar stedelijke eetcultuur

De smaak van Amsterdam - 700 jaar stedelijke eetcultuur

Wat betekent ‘de smaak van Amsterdam?’ Ruim een halve eeuw geleden dacht dagblad De Tijd deze vraag te kunnen beantwoorden: ‘Hartig en zoet, gepekeld of zachtzuur’. Het typische Amsterdamse broodje bevestigde deze aanname. Belegd met kroket, warm vlees of halfom, kwam deze lekkernij vooral uit lunchrooms, broodjeswinkels, automatieken en de FEBO.

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Allround ambachtelijk broodbakker te Rotterdam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie zullen de werkzaamheden bestaan uit allround productie binnen de bakkerij. Je zal je bezig houden met zowel groot als kleinbrood....