Geef wijzigingen inkomen door aan Belastingdienst

zzp'ers belastingdienst

Bij zo’n 360.000 zzp’ers valt in deze periode de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019 op de deurmat. Ook zzp’ers in de brood- en banketsector ontvangen deze. De Belastingdienst adviseert hen om hun geschatte inkomen door te geven. Zo beperken zij de kans dat zij bij de aangifte inkomstenbelasting over 2019 voor verrassingen komen te staan.

Zzp'ers hebben een wisselend inkomen en hun financiële situatie verandert continu. Grote verschillen in jaarinkomsten hebben invloed op wat zij aan belasting moeten betalen of terugkrijgen. De Belastingdienst raadt hen aan om regelmatig in te schatten of het inkomen erg toe- of afneemt en wijzigingen tussentijds aan te passen in de voorlopige aanslag. Zo kunnen zzp-ers voorkomen dat ze grote bedragen moeten terugbetalen of maandelijks te weinig terugkrijgen als ze veel aftrekposten hebben.

Veel zorgen onder zzp’ers

In mei 2018 vond het onderzoek ‘Financiële veerkracht van zpp’ers bij een fluctuerend inkomen’ van Wijzer in geldzaken plaats onder 1.233 respondenten. Hieruit blijkt dat tweederde van de zzp’ers een wisselend inkomen heeft. Dit wisselende inkomen maakt 22 procent van hen onzeker over hun financiële situatie. Door wijzigingen in het inkomen tijdig en regelmatig door te geven kan deze onzekerheid volgens de belastingdienst worden ingeperkt.

Andere veranderingen persoonlijke situatie

Niet alleen een verandering in het inkomen heeft invloed op de hoogte van de voorlopige aanslag. Ook veranderingen zoals het krijgen van een kind of een echtscheiding zijn van invloed. De Belastingdienst adviseert om ook dit soort wijzigingen door te geven.

Wetswijzigingen alvast verwerkt

De hoogte van de voorlopige aanslag kan niet alleen wijzigen door veranderingen in de persoonlijke situatie, maar ook naar aanleiding van wetswijzigingen uit het Belastingplan. Voor 2019 heeft de Belastingdienst de wijzigingen in de belastingregels alvast verwerkt. De voorlopige aanslag kan hierdoor veranderen. Ga voor meer informatie naar de website van de Belastingdienst.

Lees ook
Vier belastingtips voor ondernemers

Vier belastingtips voor ondernemers

De belastingaangifte van ondernemers moet voor 1 mei binnen zijn. De Belastingdienst heeft de privégegevens al ingevuld, het zakelijke deel van de aangifte moet de ondernemer zelf invullen. De Belastingdienst zet de belangrijkste aftrekposten en belastingregelingen op een rij.

Het lage btw-tarief gaat omhoog

Het lage btw-tarief gaat omhoog

Na de Tweede kamer, is ook de Eerste Kamer akkoord met de btw-verhoging. Op 18 december stemden de Kamerleden met het voorstel in. Dit betekent dat het lage btw-tarief vanaf 1 januari van 6 procent naar 9 procent gaat. Deze tariefverhoging heeft gevolgen voor onder andere de administratie, de prijzen van goederen en diensten en de offertes en facturen....

Jaareindetips

Jaareindetips

Het kabinet heeft zijn nieuwe plannen voor de komende jaren weer gepresenteerd en ter behandeling aangeboden aan de Tweede Kamer. Hoe kunt u als ondernemer hier gebruik van maken en belasting besparen? Door nog voor het einde van het jaar in actie te komen! BTW van 6% naar 9% De tariefsverhoging geldt voor alle leveringen en diensten die vanaf 1 januari...

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Broodbakker gezocht, omgeving Apeldoorn

Wij zijn op zoek naar een allround broodbakker of een ovenist. Je zal groot- en kleinbrood gaan maken.

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Zelfstandig werkend banketbakker/patissier omgeving Zutphen

Onze klant in de omgeving van Zutphen is per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker/ patissier.

Banketbakker omgeving Nijkerk

Banketbakker omgeving Nijkerk

In verband met een nieuwe locatie en aangepaste werkwijze is onze opdrachtgever op zoek naar een banketbakker voor de lange termijn.