Tromp opent test- en innovatiecentrum

17 april 2014

GORINCHEM – Tromp Bakery Equipment opende onlangs een fonkelnieuw Test- en Innovatiecentrum dat speciaal is ontworpen om producten van industriële bakkers mee te helpen ontwikkelen op de modernste machines binnen de bakkerij-industrie. Tromp verhuisde eind 2013 naar een veel ruimere locatie op hetzelfde industrieterrein in Gorinchem. Het bedrijf, dat sinds 2012 onderdeel is van de Markel Bakery Group, werkt wereldwijd, heeft flinke groeiambities en een goed gevulde orderportefeuille.

Vroeg stadium

Het nieuwe Test- en Innovatiecentrum past in de filosofie van Tromp om nóg meer én beter in een vroeg stadium met bakkers samen te werken bij hun innovaties. In het centrum staat onder meer een complete, multifunctionele productielijn van Tromp opgesteld. Daarnaast is er een moderne deegmakerij waarin op klantspecificatie deeg wordt gedraaid. Met behulp van koel-, vries- en rijsapparatuur worden de geproduceerde deegwaren geconditioneerd en in één van de testovens gebakken.

Testen

Ook is er de mogelijkheid voor bakkers om samen met de vakmensen van Tromp, producten verder uit te ontwikkelen. Testen, bijsturen, overleggen en optimaliseren. Samenwerken met specialisten op het gebied van brood en banket die alleen maar denken en meewerken aan innovatie en verdere productontwikkeling. Dit alles in een realistische productie-omgeving van bijna 1.000 m².

Opening

Ken Newsome, CEO van Markel Bakery Group, verrichtte onlangs de opening tijdens een druk bezochte familie- en vriendendag. Gedurende de hele dag waren er rondleidingen door het bedrijf en waren er demonstraties. Bij Tromp Bakery Equipment werken 80 medewerkers.

Altijd op de hoogte blijven?