Ramon Huigsloot Dutch Chocolate Master

5 maart 2015

ZUNDERT - Ramon Huigsloot, patisserie-adviseur bij Zeelandia, heeft de titel Dutch Chocolate Master behaald. Dat gebeurde deze week tijdens de preselectie in de Chocolate Academy van Callebaut in Zundert. Door deze titel te behalen, vertegenwoordigt Huigsloot Nederland op de World Chocolate Masters, eind oktober in Parijs. Daar komt de beste chocolatiers ter wereld samen om onderling uit te maken wie de állerbeste is.

Niveau tonen

Tijdens de preselectie moest Huigsloot, die lid is van het Nederlands Patisserie Team, in acht uur tijd een viertal chocolade producten maken: een showstuk, gemouleerde pralines, Patisserie van de dag en Chocolate To Go. De patissier was de enige deelnemer aan de preselectie, maar moest wel niveau tonen om voor de titel in aanmerking te komen.

Lof

De vakjury - bestaande uit patissiers Jeroen Goossens (eigenaar van Jeroen Goossens Dutch Pastry), Hidde de Brabander (eigenaar van patisserielabel Dreams of Magnolia) en Ryan Stevenson (Australisch patissier bij Le Saint Aulaye in Ixelles, België) - was te spreken over de presentaties van Huigsloot. Met name voor het onderdeel Chocolate to Go, ontving hij veel lof.

Uiterste

“Zo’n preselectie vergt veel voorbereiding”, vertelt Huigsloot na afloop. “Ik heb er 14 maanden keihard aan gewerkt. Met veel ups en downs, maar ik heb er veel van geleerd. Nu op naar Parijs!” De komende maanden werkt de patissier aan de verdere verfijning en doorontwikkeling van zijn producten. Om in Parijs tot een podiumplek te reiken, moet Huigsloot tot het uiterste van zijn kunnen gaan. De verwachtingen zijn hoog, want Nederland scoorde de afgelopen jaren hoog op deze gerenommeerde vakwedstrijd. Zo behaalde Frank Haasnoot in 2011 de wereldtitel. In 2013, de vorige editie, was er zilver voor Marike van Beurden.

De World Chocolate Masters is een initiatief van Cacao Barry.

 

Altijd op de hoogte blijven?