Boek spoort aan tot minder tarwe nuttigen

13 maart 2013

"Als we minder tarwe nuttigen, vallen we niet alleen af, maar verdwijnen allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten, kunnen we ontstekingen remmen en diabetes type 2 terugdringen. Het gevaar van tarwe is hét gezondheidsissue anno nu." Dat stelt cardioloog William Davis, die het boek 'Broodbuik' in juli in het Nederlands uitbrengt.

"Elke dag consumeert de meerderheid van de Nederlandse bevolking voedselproducten gemaakt van tarwe. Als gevolg daarvan ervaren velen van hen een vorm van schadelijke effecten op de gezondheid, variërend van lichte huiduitslag en een hoge bloedsuikerspiegel tot onaantrekkelijke maaguitstulpingen", laat Davis weten. Die maaguitstulpingen noemt hij 'broodbuiken'.

Volgens Davis heeft dat overtollige vet niets te maken met gulzigheid, luiheid, of te veel boter: het is te wijten aan al het brood dat we eten als lunch. "Dat blijkt wel uit het feit dat meer dan 2.000 van zijn patiënten hun weer gezondheid terugvinden na het opgeven van tarwe." Davis trok de verontrustende conclusie dat tarwe de grootste bijdrage is aan de wereldwijde obesitasepidemie – en de opheffing daarvan is de sleutel tot dramatisch gewichtsverlies en een optimale gezondheid.

In Broodbuik onthult cardioloog William Davis de schadelijke effecten van wat volgens hem eigenlijk een product van genetisch geknutsel en agribusiness is, dat wordt verkocht aan het publiek als tarwe. "Broodbuik biedt lezers een gebruiksvriendelijk, stap-voor-stapplan om een nieuwe, tarwevrije levensstijl op te bouwen. Gebaseerd op het raakvlak van de wetenschap en voedingsleer, ondersteund door casestudies van mannen en vrouwen die levensveranderende transformaties ervaren in hun gezondheid na het uitzwaaien van tarwe."

Broodbuik is een bestseller in de Verenigde Staten. Begin juli brengt de auteur een bezoek aan Nederland en dan verschijnt ook de Nederlandse vertaling van het boek.

Altijd op de hoogte blijven?