‘Bakkers positief over lactosevrije Rijck & Eerlijck’

8 oktober 2015

UTRECHT – Bakkers reageren positief op de introductie van Rijck & Eerlijck, de e-nummervrije en lactosevrije productlijn van Puratos en Beko Nederland. Dat laten beide partijen weten. Rijck & Eerlijck is ontwikkeld om in te spelen op de consumententrend. De lancering was tijdens de drukbezochte Beko Najaarsdagen, eind september.

Onderzoek

Rijck & Eerlijck is gebaseerd op uitvoerig consumententrendonderzoek dat Puratos iedere drie jaar uitvoert. Hieruit blijkt dat de consument zich steeds meer bezig houdt met wat hij eet, wat er in zijn voeding zit en of dat wel gezond is. Brood is bij uitstek het product dat in de ogen van de consument zo natuurlijk mogelijk dient te zijn, met name ook door het dagelijks gebruik ervan.

Drijfveer

Maar smaak blijkt toch nog altijd de belangrijkste aankoopdrijfveer te zijn. Dat is dan ook de reden dat er desem is toegevoegd aan Rijck & Eerlijck, waardoor de bakker zich ook op het gebied van smaak positief weet te onderscheiden.

Vraag stijgt

Tijdens de Najaarsdagen reageerden veel bakkers positief op Rijck & Eerlijck, stellen Beko en Puratos. Ook zij zien de vraag naar e-nummer en lactosevrij brood stijgen. Klanten van Beko Nederland kunnen, als ze willen, met deze productlijn hun hele broodassortiment probleemloos lactosevrij en e-nummervrij aanbieden. Rijck & Eerlijck is zeer geschikt voor het bakken van dagelijks brood als busbrood, maar leent zich ook uitstekend om authentieke broodsoorten mee te bakken.

  • Zelf ervaren
  • Voor bakkers die nog niet overtuigd zijn of die graag wat tips willen van de technisch adviseurs van Beko Nederland en Puratos, zijn er verschillende workshops gepland:
  • Deze bijeenkomsten vinden plaats op:
  • 3 november – Beko Midden – locatie n.t.b.
  • 4 november – Beko Zuid/West – locatie Puratos Zevenbergen
  • 9 november – Beko Noord – locatie n.t.b.
  • Aanvangstijd: 14.00 uur

Aanmelden kan via de vertegenwoordigers van beide firma’s.

Altijd op de hoogte blijven?