Recept Zomerse fruittaart - Steensma

28 augustus 2012

Zomerse fruittaart - Steensma

Recept Bretons zanddeeg:

Boter                                                     750 gram

Suiker                                                    700 gram

Zout                                                         20 gram

Eigeel                                                     300 gram

Bloem                                                  1000 gram

Bakpoeder                                            35 gram

Werkwijze Bretons zanddeeg:

Meng de boter, suiker en het zout in een machine met de vlinder, en voeg het eigeel toe. Voeg daarna de bloem en het bakpoeder toe. Laat het deeg goed koelen. Rol uit op 10 mm dikte en steek er ringen uit van 16 cm. Bak in ongeveer 25 minuten af in een oven van 190 graden.

Zomerse sinaasappel cremeux:                              

  • Damco Rapido BVB                        800  gram
  • Water                                                  2000 gram
  • Zachte roomboter                            500 gram
  • Arlico liquor Curaqao                      150 gram
  • Voeg een paar druppels  Arlico kleur sinas oranje toe voor wat extra kleur
   

Werkwijze cremeux:

Kook het water in een waterkoker en vermeng met de Damco Rapido BVB. Laat afkoelen tot ongeveer 40 graden en werk de zachte roomboter erdoorheen (met een staafmixer) samen met de Arlico liquor orange Curaçao en Arlico kleur sinas oranje. Vul de afgekoelde Bretonse zanddeeg bodem en werk af met vers fruit zoals op de foto afgebeeld, geleer het geheel af met Frucaps comfort gelei neutraal.

 

Altijd op de hoogte blijven?