Zomerse fruittaart - Steensma
Recept Bretons zanddeeg:
Boter 750 gram
Suiker 700 gram
Zout 20 gram
Eigeel 300 gram
Bloem 1000 gram
Bakpoeder 35 gram
Werkwijze Bretons zanddeeg:
Meng de boter, suiker en het zout in een machine met de vlinder, en voeg het eigeel toe. Voeg daarna de bloem en het bakpoeder toe. Laat het deeg goed koelen. Rol uit op 10 mm dikte en steek er ringen uit van 16 cm. Bak in ongeveer 25 minuten af in een oven van 190 graden.
Zomerse sinaasappel cremeux:
- Damco Rapido BVB 800 gram
- Water 2000 gram
- Zachte roomboter 500 gram
- Arlico liquor Curaqao 150 gram
- Voeg een paar druppels Arlico kleur sinas oranje toe voor wat extra kleur
Werkwijze cremeux:
Kook het water in een waterkoker en vermeng met de Damco Rapido BVB. Laat afkoelen tot ongeveer 40 graden en werk de zachte roomboter erdoorheen (met een staafmixer) samen met de Arlico liquor orange Curaçao en Arlico kleur sinas oranje. Vul de afgekoelde Bretonse zanddeeg bodem en werk af met vers fruit zoals op de foto afgebeeld, geleer het geheel af met Frucaps comfort gelei neutraal.