Paastaart

23 februari 2008
Paastaart

Lieve Mensen,

Zo, carnaval zit er weer op. Op naar Pasen en naar de Bakkerij Dagen. Drukke tijden dus waarin de personele bezetting een belangrijke rol speelt. Zo zijn wij ook op zoek naar goede krachten om ons team te versterken. En wij niet alleen… Op de beurs European Fine Food Fair spraken we ook genoeg collega’s die mensen zoeken. De zoektocht naar gemotiveerde en inspirerende collega’s is er één die niet altijd over rozen gaat. Een uitdaging die hoe dan ook moet worden opgelost. Zelf zijn we daarnaast aan het bekijken welke onderdelen van het werk uit te besteden zijn. Denk daarbij aan de schoonmaak; als je je vakmensen van die taak kunt ontlasten, dan blijft er meer tijd over voor de productie. De productiviteit per medewerker per uur gaat omhoog.

En last but not least: een oplossing waardoor het werk voor ons als vakmensen prettiger wordt. Wie is er niet liever bezig met patisserie dan met schoonmaken? Geen nieuw inzicht, maar wel één waar je je zeer van bewust wordt als personeel zo schaars is. Behalve de juiste keuze voor de goede klanten en een bewuste keuze voor bepaalde producten, komt er in tijden van arbeidskrapte dus nog een bewuste keuze bij. Namelijk: welke werkzaamheden binnen het bedrijf door specialisten van buiten gedaan kunnen worden om de mensen zelf alleen dat te laten doen waar ze het beste in zijn?

Maar mocht het toevallig zo zijn dat jullie al lezende een naam te binnen schiet van een goede vakman die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, dan hoor ik dat graag!

Fijne dagen! Robert.

Altijd op de hoogte blijven?