Nieuws

Vijf redenen om als bakker Sigep 2019 te bezoeken

Sigep

Ben je dit jaar niet naar Italië afgereisd om Sigep te bezoeken? Niet getreurd, Bakkers in bedrijf doet in editie 2 verslag. En geeft je nu al vijf redenen om in januari 2019 wél zelf af te reizen naar Rimini om een kijje te nemen op deze grote vakbeurs.

1 – Inspiratie

Op Sigep vertonen ongelofelijk veel experts hun kunsten. Bij de stands van grote merken geven chefs op alle dagen op verschillende terreinen demonstraties. Daarnaast worden er elk jaar meerdere wedstrijden georganiseerd. Die kun je bezoeken om ijsbereiders, maar ook erg veel patissiers, chocolatiers en barista’s live aan het werk te zien. Van scholieren tot junioren en gerenommeerde namen.

Van Pastry Queen tot Italian Cakes en Innovative Solutions; kijk op de website van Sigep onder ‘Events’ welke wedstrijden, demonstraties en workshops er in 2018 werden georganiseerd.

2 – Alles is er

En als we zeggen alles, dan bedoelen we ook álles. Kijk, ijsmachines, vriezers, vitrines, ingrediënten en veel ijs, dat verwacht je. Verpakkingen, tassen, bedrijfskleding en mallen voor chocola ook nog wel. Maar dan gaan we verder met gebak, pizzá, hartige broodjes, mogelijkheden voor chocoladeproducten, aankleding van een winkel, vliegenlampen, buitendecoratie, schoonmaakgerei, zeepdispensers, spuitmondjes, receptenboeken, serviezen, et cetera.

Kortom Sigep is de beste plek om je te oriënteren als je wilt beginnen, uitbreiden, restylen of om je gewoon lekker te vergapen. Als ijsbereider maar zeker ook als bakker.

3 – Proeven

Niet ontbijten, niet lunchen, niet dineren, want van de koffie tot de pannetone en de pizza; je kunt de hele dag proeven. En ja natuurlijk vooral heel veel ijs. Tot je er bijna genoeg van krijgt…

4 – Combineren

Blurring heet het en Sigep weet er alles van. Op de grootste ijsbeurs ter wereld zijn ijs, patisserie, chocolade en koffie in allerlei combinaties te zien. Maar ook pizza, verschillende soorten brood en wijn worden ermee gecombineerd. Door de voorbeelden die je hier voorgeschoteld krijgt, kan het zomaar zijn dat je bij thuiskomst je assortiment gaat uitbreiden of het pand van de buren overneemt om toch dat deel horeca of chocoladewerk aan je bakkerij toe te voegen.

5 – Contacten

Uiteraard is een beurs voor contacten. Deze editie kwamen maar liefst 180 verschillende nationaliteiten naar Sigep. Ook de standhouders kwamen uit de hele wereld en op heel veel plekken zijn de Nederlandse vertegenwoordigers van Italiaanse en andere buitenlandse merken aanwezig om informatie te geven of gelijk zaken te doen.

Tot slot nog één tip

Ga meerdere dagen, want er is zo ontzettend veel te zien en te doen. Pik zeker een paar workshops en wedstrijden mee. En sluit af op woensdag, want dan is de grote drukte voorbij, kun je overal goed bij en zijn de standhouders in een goed humeur omdat de meeste zaken gedaan zijn en het einde in zicht is.

Doe er je voordeel mee.

Deel dit artikel

Verwante dossiers: