Nieuws

Vandemoortele introduceert Chupa Chups donuts

Chupa Chups donuts
Foto: Vandemoortele

In samenwerking snoepgoedproducent Perfetti Van Melle introduceert voedingsproducent Vandemoortele een assortiment Chupa Chups donuts. De donuts hebben de zoetige smaak van de Chupa Chup lolly’s. Ook het kleurrijke, speelse ontwerp van de lolly komt terug in de donut. Vandemoortele begon in april met de introductie in verschillende Europese landen. De donuts zijn via de reguliere groothandel verkrijgbaar.

Vandemoortele heeft de vier meest favoriete Chupa Chups-smaken gecombineerd met de eigen donuts. Het Chupa Chups-assortiment bestaat uit een mixed box met drie mini donuts in de lolly-smaken appel, cola en aardbei cream. Daarnaast zijn er drie grote donuts. Twee van deze donuts zijn gevuld met de smaken cola en aardbei cream. De derde donut is  niet gevuld en smaakt naar de aardbeilolly. Op elke donut zit een fel gekleurde topping van crunchy Chupa Chups lolly.

Eddy Van Blanken, Group Marketing Director bij Vandemoortele, is blij met de samenwerking met Perfetti Van Melle. “Chupa Chups straalt plezier uit en het kleurrijke DNA en de unieke smaken geven ons de mogelijkheid om te innoveren in de donut markt. We willen dan ook graag onze consumenten verleiden met de unieke combinatie van de overbekende Chupa Chups lolly smaken en de heerlijke Vandemoortele donuts.”

Het lollymerk Chupa Chups werd in 1958 opgericht in Spanje. Kunstenaar Salvador Dali ontwierp het bloemvormige logo van de lolly. Chupa  Chups is uitgegroeid tot het meest geconsumeerde lollymerk ter wereld. Een op de vier wereldwijd verkochte lolly’s is een Chupa Chups. Het merk is in handen van snoepgoedproducent Perfetti Van Melle.

Het Belgische familiebedrijf Vandemoortele is opgericht in 1899. Vandemoortele is uitgegroeid tot een Europese groep van voedingsbedrijven met een leidende positie op het gebied van bakkerijproducten, en margarines, culinaire oliën en vetten. Vandemoortele Nederland richt zich op professionals in de ambachtelijke bakkerij, foodservice, industrie en retail. Binnen de categorie donut is Vandemoortele marktleider.

Deel dit artikel

Verwante dossiers: